Aperitiefgesprek Vlaams Belang district Evergem

Deze morgen organiseerde het Vlaams Belang van het district Evergem in Waarschoot een aperitiefgesprek waarbij de kandidaten voor de komende verkiezingen eens op het podium werden gezet. Een 25-tal toehoorders kwamen eens kijken.

Katrien Van Huffel, voor wie dit ook een eerste toespraak was, stelde bij die gelegenheid de werking van VBJ voor. Sinds haar aantreden is die organisatie aan een nieuw leven begonnen en komen er steeds meer jongeren bij de partij. Dat er vertrouwen is in Katrien bleek alvast door de aanwezigheid van een aantal leden van het regionaal bestuur uit de streek.

Geert Neirynck hield een meer politieke speech met een knipoog naar de speech van Bart De Wever van vorige week, die bij die gelegenheid Winston Churchill parafraseerde. Neirynck citeerde Churchill en wees op de gelijkenissen die konden getrokken worden: de N-VA die net als het toenmalige Britse korps moest vluchten om het veige lijf te redden door het geknoei van de Franse legerleiding, vandaag de CVP. En het is die CVP die vandaag de rekening moet gepresenteerd worden voor de keuze voor het neo-unitarisme van het ACW. De conclusie was, net zoals Churchill die maakte toen hij de VS in die speech opriep om de oude wereld te hulp te komen, dat Vlaanderen nood heeft aan één grote politieke partij die voldoende PK’s heeft en dat is een partij met een duidelijk programma, zijnde het Vlaams Belang.

Tot slot hield Francis Van den Eynde een warme oproep tot een volle inzet in een campagne die zeker niet makkelijk zal worden nu het regime alle middelen goed vindt om het Vlaams Belang te breken.

Op de foto de aanwezige districtsbestuursleden, Geert Neirynck, Katrien Van Huffel en Francis Van den Eynde.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...