Assenedenaar vraagt hardere aanpak criminaliteit

Heel wat Assenedenaars stuurden hun enquête terug naar het Vlaams Belang. Enkele markante cijfers.

Hoewel een groot deel beaamt de wijkagent te kennen en vindt dat er voldoende blauw is op straat vindt amper 5% dat de criminaliteit voldoende hard wordt aangepakt. In dat opzicht sluit Assenede aan bij de globale resultaten. De helft geeft aan al het slachtoffer te zijn geweest van criminaliteit. Dat is uiteraard niet zo moeilijk als het aantal woninginbraken in het arrondissement Gent, waar Assenede deel van uitmaakt, op één jaar tijd met 30% is gestegen. Ook de blijvende problemen met drugs in de grensstreek wegen duidelijk.

Een andere vorm van veiligheid is op de weg. En daar valt op dat de Assenedenaar niet enkel zijn kleinkinderen maar ook zichzelf niet veilig voelt op de fiets. In beide gevallen is 70% van mening dat er nog heel wat werk aan de winkel is.

Q
ua dienstverlening is de Assenedenaar niet ontevreden maar vraagt ruimere openingsuren van het gemeentehuis, zoals dat in heel wat gemeenten het geval is. Maar de Assenedenaar beseft wel dat IVM met de afbouw van de grof huisvuilophaling aardig in de beurs snijdt.

Een even opvallend cijfer is dat 46% van mening is dat vreemdelingen voor problemen zorgen in Assenede. Dat cijfer is lager dan in buurgemeente Zelzate maar de problemen als gevolg hiervan liggen de Assenedenaren duidelijk wel aan het hart.

Klik hier voor de bijlage

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...