Drie keer betalen voor uw afval?

Het invoeren van het Diftar-systeem op veel containerparken zorgt voor absurde situaties. De redenering in veel gemeenten is dat naast de belastingen ook nog eens de vervuiler dient te betalen. Dat is al discutabel. Maar wat als u drie keer moet betalen?

In Lochristi is het zo dat wie afgedankte elektronische apparaten binnenbrengt hierop ook nog eens recupel heeft betaald bij de aankoop.  Een bijdrage die er net voor zorgt dat het toestel gerecycled wordt. 
Daniël de Knijf stelde dat de lopende campagne van OVAM en Recupel er voor zorgden dat die dubbele aanrekening duidelijk werd en vond – na een tussenkomst van een CD&V-collega – dat dit punt in de reglementering aangepast diende te worden.

Verwondering alvast toen Open VLD – die de meerderheid uitmaakt in de Azalea-gemeente – geen reglementswijziging wou… omdat OVAM anders moeilijk zou gaan doen. Kan het nog absurder?

Een levend bewijs dat het gemeentebestuur de centen graag incasseert en daarvoor een openbare instelling gebruikt… die net het tegenovergestelde afficheert. 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...