Eeklo – Kleine criminaliteit niet meer vervolgen?

Eeklo en Zelzate worden na Gent als meest criminele gemeenten in Oost-Vlaanderen beschouwd. Burgemeester Koen Loete zegt dat de cijfers scheefgetrokken worden omdat de Eeklose politiediensten elke aangifte ook in een proces-verbaal gieten. Het Vlaams Belang is van mening dat de burgemeester hiermee een bijzonder slecht signaal geeft! In plaats van de zogenaamde ‘kleine criminaliteit’ (fiets- en handtasdiefstallen, vandalisme enz.), overlast en antisociaal gedrag te bagatelliseren, zorgt hij beter voor een doortastend optreden tegen elke vorm van criminaliteit of die nu groot of klein is.
 
Het Vlaams Belang zoekt niet krampachtig naar allerlei redenen en verklaringen om de criminaliteit te minimaliseren en zelfs goed te praten. Het is dan ook bijzonder wraakroepend dat men in een stad als Eeklo ‘100 keer meer kans heeft’ om beboet te worden voor een parkeerovertreding dan voor het plegen van een misdrijf.
 
Deze uitspraken zijn van aard om bij de bevolking alle vertrouwen in een ‘recht en orde-politiek’ weg te nemen. De aangiftebereidheid wordt tot nul herleid, met als resultaat dat onze burgemeester kan uitpakken met ‘betere’maar totaal wereldvreemde statistieken. Niet de aangiftebereidheid moet tot nul herleid worden, maar de criminaliteit in een nultolerantiebeleid!
 
Het Vlaams Belang heeft genoeg van deze struisvogelpolitiek. Onze partij eist eindelijk een kordate aanpak.
 
Peter Pauwels
Voorzitter Vlaams Belang Eeklo
www.peterpauwels.be

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...