Large Man Looking At Co-Worker With A Magnifying Glass --- Image by © Images.com/Corbis

Eeklose Vlaams belang digitaal actiefst

Vlaams Belang Eeklo is van alle partijen het actiefst op sociale netwerksites als facebook, twitter en communiceert via verschillende lokale webstekken en blogs met de Eeklonaren en Meetjeslanders, wat nodig is om een zo ruim mogelijk publiek te bereiken in het digitale tijdperk.

www.vlaamsbelangeeklo.be
www.vlaamsbelanggenteeklo.be
www.eeklo2012.be
www.peterpauwels.be
www.filiplecompte.be

Op facebook spant Peter Pauwels (VB) de kroon met 1.410 volgers en steekt zelfs CD&V-burgemeester Koen Loete voorbij met 1.406 volgers, waarachter Bob D’haeseleer (Groen!) volgt met 1.152 ‘vrienden’, het trio laat de andere politici ver achter zich met als vierde in rij Luc Vandevelde (Open VLD) met 651 volgers.

Opvallend in de top 10 bijna allemaal politici van de oppositiepartijen, terwijl de meerderheidspartijen nauwelijks gebruik maken van sociale media, blogs en websites. Alleen CD&V-schepen Dirk Van de Velde communiceert bijna dagelijks over het reilen en zeilen in z’n stad. Je maakt je zo als schepen natuurlijk vatbaarder voor kritiek, maar het geeft je tenminste een duidelijke mening en dat wordt altijd geapprecieerd.

Koen Loete is alom tegenwoordig op internet, zonder evenwel standpunten in te nemen of meningen te geven, in tegenstelling tot de oppositepartijen. Jammer want sociale media zijn er net om ‘bondig en mondig’ meningen te ventileren naar een ruim publiek en dat werkt net héél appellerend tegenover de wollige ‘enerzijds, anderzijds en ja maars’ van het bestuurscollege.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...