Frankfurter Buchmesse

Samen met onze huisuitgevrij Egmont is Gerolf Annemans dit weekend te gast op ‘s werelds grootste boekenbeurs, de Frankfurter Buchmesse om er de onafhankelijksgedachte uit te dragen.

Als gevolg van de (politieke) boycot door de Vlaamse uitgeverswereld zijn de boeken van de Vlaams-nationale uitgeverij Egmont niet beschikbaar op de jaarlijkse Boekenbeurs in Antwerpen. De huisuitgeverij van het Vlaams Belang wordt al jaren een stand geweigerd. ‘Politiek incorrecte’ boeken zult u op de Boekenbeurs dan ook nauwelijks of niet vinden, geen werken die kritisch staan tegenover massamigratie en de islamisering van onze samenleving, geen werken die kritisch staan tegenover de Europese Unie, of werken die de lezer willen warm maken voor Vlaamse onafhankelijkheid.

In het verleden voerden kopstukken en militanten van het Vlaams Belang reeds protestacties op de boekenbeurs, want de bewuste beperking van het boekenaanbod is uiteraard ook een verschraling van de democratie en het openbare debat. De Boekenbeurs zou juist bij uitstek een plaats van ontmoeting moeten zijn van verschillende meningen, wars van censuur, boycot en betutteling. Het is aan het publiek om te beslissen wat het wil lezen, niet aan de traditionele uitgeverijen die de markt willen afschermen voor onwelgevallige ideeën.

Uitgeverij Egmont gaf de jongste jaren enkele baanbrekende en soms ook niet louter politieke boeken uit, en die vonden in meer of mindere mate ook hun weg naar het grote publiek. We verwijzen bijvoorbeeld naar ‘De Ordelijke Opdeling van België – Zuurstof voor Vlaanderen’ van Gerolf Annemans (2010), een toekomstvisie op de Vlaamse onafhankelijkheid, of zeer recent naar ‘Volksverhuizing’, de brandbrief van Tsjechisch oud-president Václav Klaus waarin de vooraanstaande Europese staatsman er niet voor terugdeinst enkele ongemakkelijke waarheden uit te spreken en heel wat gemakkelijke onwaarheden inzake de migratiecrisis te weerleggen.

Uitgeverij Egmont en het Vlaams Belang blijven in elk geval niet bij de pakken zitten en hebben dan ook een stand op de grootste boekenbeurs ter wereld, de Frankfurter Buchmesse, ingenomen (hal 5.0, stand E125). Wat in Vlaanderen niet kan, kan in Duitsland wel. Een mooie samenloop is dat Vlaanderen en Nederland dit jaar de ‘gastlanden’ zijn op de Buchmesse en dat er dus een bijzondere aandacht uitgaat naar onze contreien.

Naast een uitgebreidere selectie andere werken zet Uitgeverij Egmont het jongste boek van Gerolf Annemans, ‘De Ordelijke Opdeling van België – Quid Nunc?’ (2016) centraal op de Buchmesse. Daarnaast zal ons pleidooi voor de Belgische boedelscheiding ook in vraag-en-antwoord in andere talen beschikbaar zijn (folder in bijlage).

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...