Fuifzaal Eeklo

Bij het nader lezen van de agendapunten voor het duurzaam verbouwen van een voormalig handelspand tot een jeugdcentrum, dacht ik dat onze stad de lotto gewonnen had.

Alles bij elkaar zijn de aanpassingswerken geraamd op een totaal bedrag van 1.121.819,52 €.

Met de aankoopprijs voor het pand van 750.000 € komt dit op een totaal van 1.871.819,52 €.

Ik denk dat we voor deze prijs in Eeklo toch wel een nieuw konden bouwen.

In ieder geval zal ik me niet uitspreken over de technische kant van de zaak, maar de financiële kant lijkt me sterk overdreven.

Zeker als we weten dat Eeklo nog andere prestigeprojecten in petto heeft.

Wij zijn niet tegen een Jeugdhuis waar ik de nadruk op leg, en we beseffen ook dat alles een prijs heeft en als je iets doet dat je het beter goed doet.

Maar doe het dan wanneer het goede moment zich voordoet. En niet als de financiële toestand van onze stad dit eigenlijk niet toelaat gezien de noden van de bevolking anders liggen dan de vooropgestelde projecten.

Het college deelt mee het project te financieren met een lening, allemaal goed en wel maar ’t is niet het enige wat op ons afkomt: de komst van een nieuw zwembad, de herinrichting van het containerpark, de meerkost die de huidige crisis met zich meebrengt enz.

Mijn vraag was dan ook hoeveel zal Eeklo in het rood gaan, hoeveel zal Eeklo lenen? En kan men nu plechtig beloven dat de Eeklonaar dit niet zal voorgeschoteld krijgen in de één of andere lastenverhoging? Het antwoordt laat nog op zich wachten, met andere woorden dat belooft! Zeker als de schepen van Financiën openlijk verklaart dat er “iets” op ons afkomt (dat alle steden en gemeenten zullen moeten snoeien).

Dat de jeugd een Fuifruimte nodig heeft is zeker, maar wij hadden het graag allemaal anders gezien.

Vooraleerst vonden we de locatie al slecht (midden in het centrum), nu nog de kosten van de aanpassingswerken en wetende dat we volop in crisistijd zijn, wordt het een beetje teveel van het goede.

Filip Lecompte
Fractieleider Vlaams Belang Eeklo
www.vlaamsbelangeeklo.be

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...