Geef toe, met uw eigen centen had je het niet gedaan

Op de raad van oktober kwam Guy Burssens tussenbeide over de mogelijke vereffening van de Gemeentelijke Holding in Dexia. De gemeente Lochristi had immers voor ongeveer 550.000 EUR aandelen via de Gemeentelijke Holding en die gaan in rook op.

220.000 EUR daarvan werd evenwel doorgesluisd in 2009, toen Dexia de gemeenten lokte met 13% intrest. Lochristi hapte toe en mag het verlies nu boeken.

Om zich te verdedigen haalde schepen Di Nunzio er het verleden bij toen de Gemeentelijke Holding (en Dexia) op een verantwoordde manier omsprongen met geld. De instap in 2009 noemde men ‘verantwoordelijkheid’.

Die verantwoordelijkheid bleek evenwel niet toen het er om ging om de vergaderingen van Dexia/Gemeentelijke Holding bij te wonen want… dat was overdag en ze gingen toch niet tegen stemmen. Tsja… en dan verwonderd zijn dat alles mis loopt.

Het kostte de schepen overigens heel wat moeite om toe te geven dat het verlies eigenlijk onvermijdelijk was. Herhaaldelijk moest Burssens aandringen om een antwoord te krijgen.

Het lokte bij Daniël de Knijf de volgende reactie uit aan Di Nunzio: “Geef toe, met uw eigen centen had je het niet gedaan”… Een waarheid als een koe.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...