Gemeenschapscentrum “De Bijenkorf” Assenede

Energieverspilling en akoestische problemen

Het gemeenschapscentrum ‘De bijenkorf’ werd in april 2010 in gebruik genomen en geldt als één van de grote verwezenlijkingen van de SAMENPlus-meerderheid. Er blijken echter verschillende mankementen te zijn die sinds de opening bestaan.

“Tijdens de afgelopen Kerstvakantie zijn de oude pijnpunten van ons gemeenschapscentrum nog maar eens duidelijk geworden”, vertelt Stijn Van Hamme (Vlaams Belang), “Verschillende dorpsgenoten maakten mij erop attent dat de temperatuur bij filmvertoningen of andere activiteiten in de grote zaal (de korf genaamd) heel vaak onaangenaam hoog is. Bovendien leidt de eerder povere akoestiek van deze zaal er ook toe dat een deel van het publiek slechts zeer moeilijk kan horen wat er op het podium gebeurt. Dankzij het speurwerk van bestuurslid Giovanni Van Loo (Vlaams Belang) ontdekten wij dat de temperatuur in de grote zaal niet kan geregeld worden: de verwarming staat gedurende uren aan of niet. Hierdoor zit het publiek dus ofwel in een onaangenaam koude zaal ofwel in een onaangenaam hete zaal.”

“Dit is nog maar eens een weinig fraai voorbeeld van de door SAMENPlus gevoerde showpolitiek”, gaat Van Hamme verder, “Dure, protserige projecten worden met veel tamtam aangekondigd maar de uitwerking laat steevast veel te wensen over. Hoeveel energie wordt op deze manier verspild in ons gemeenschapscentrum? Hoeveel kost dit de bevolking? De belastingbetaler mag eerst opdraaien voor de kosten van de megalomane prestigeprojecten en nadien nogmaals voor de exuberante stookkosten. Het is ronduit onaanvaardbaar dat dit al bijna zeven jaar(!) aansleept zonder structurele oplossing en de factuur steeds wordt doorgeschoven naar de bevolking. Een degelijk en financieel verantwoord beleid is duidelijk geen prioriteit van het gemeentebestuur…”

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...