Help, de burgemeester weet het niet meer…!!

Het gaat niet goed met burgemeester Freddy De Vilder van Zelzate. De rode burgemeester blijkt namelijk aan een ernstige vorm van selectief geheugenverlies te lijden. Hoog tijd om zijn geheugen op te frissen!

Of burgemeester De Vilder werkelijk aan selectief geheugenverlies lijdt, wordt voorlopig niet officieel bevestigd. Al vertoont hij duidelijk wel enige symptomen. Dat bleek een eerste keer op 11 juli, de Vlaamse feestdag. De Vilder vergat toen resoluut om de leeuwenvlag te hijsen aan het gemeentehuis. Nochtans wees kort tevoren een poll in zijn eigen socialistische blad uit dat ruim 70% van de Zelzatenaren de Vlaamse feestdag erg belangrijk vindt. Als geheugensteuntje kan dat dus tellen. Maar desondanks wapperde de leeuwenvlag niét op 11 juli.

Dat er iets ernstig mis lijkt met het burgemeesterlijke geheugen, werd ook nadien nog diverse keren pijnlijk duidelijk. De misser van 11 juli was geen alleenstaand feit want ook op 21, 22 en 23 juli, de drie data waarop de leeuwenvlag wettelijk dient te wapperen aan het gemeentehuis, was de vlag weerom in geen velden of wegen te bekennen… 

Tenzij de burgemeester natuurlijk selectief geheugenverlies veinst en hij de leeuwenvlag bijvoorbeeld gewoon is kwijtgespeeld. Stel dat hij ze niet meer terugvindt in de gemeentekasten – het is nu eenmaal moeilijk zoeken in kasten waar veel lijken dreigen uit te vallen. Of werd de vlag in een woedebui per ongeluk verscheurd, bijvoorbeeld na de  historische overwinning van rechts tijdens de laatste verkiezingen?Mogelijks kunnen de artsen van de PVDA uitsluitsel bieden over wat burgemeester De Vilder werkelijk scheelt. Het kost de burgemeester zelfs niets, want de consultaties zijn daar toch gratis voor wie openlijk rode kleur bekent. Tenminste, als er nog consultaties zullen zijn. De artsen moeten zich immers weer eens verantwoorden voor de rechtbank wegens het niet-betalen van de verplichte bijdrages aan de Orde der Geneesheren. Hoe dan ook: in geval van nood mag burgemeester De Vilder steeds naar het Vlaams Belang Zelzate bellen. Daar zijn immers steeds meer dan  genoeg Vlaamse leeuwenvlaggen beschikbaar. En eveneens gratis. 

 


http://www.bloggen.be/patrickzelzate/archief.php?ID=1339687

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...