Het recyclagepark van Evergem. een genot voor de Evergemse burgers?

Het recyclagepark van Evergem is inmiddels beroemd in Evergem, en een billenkletser voor de aanliggende gemeenten.

De betaalterminal is merendeels stuk, en zodoende kan men op het park niet meer betalen. Want de gemeente vertikt het om bij een defect, iemand aan te stellen aan wie men dan toch cash kan betalen.

Ze vertikken het ook om de doorgang dan open te stellen zodat men geen bijdrage moet betalen.

Wanneer de gemeente in fout gaat, door het niet aanbieden van een degelijke service, is het toch heel normaal dat men dan de burger niet op bijkomende kosten, of verplaatsingen jaagt. De meerderheid van het betalend gedeelte betaald het minimum bedrag van 1€. Wanneer de betaal automaat op het park niet werkt. Kan de burger zijn 1€ gaan betalen op het gemeentehuis. Of naar zijn bank gaan om die stomme € over te schrijven. Onze bestuurders (college van burgemeester en schepenen), zien hier absoluut geen graten in. Want zij schrijven hun rekening over met de PC. En iedereen moet dat maar kunnen. Zo niet kunnen ze zich laten helpen bij de overschrijving van de stomme 1€. Dus bijkomende verplaatsingen voor de gebruiker door de nalatigheid van het gemeentebestuur.

En helaas eindigt hier het verhaal niet. Bij het niet betalen komen er per direct 15€ administratie kosten bovenop. Geen verwittiging vooraf. Neen, per direct een meerkost van 15€. En de volgende stap is de deurwaarder met de bijkomende deurwaarderskosten. En dit alles omdat het college die betaling, met alle moeilijkheden voor de burger toch wil innen. Ondanks het de fout zelf van het gemeentebestuur. Wanneer het Vlaams belang voorstelde om, wanneer de terminal uitvalt; men zou kunnen betalen met cash; of de doorgang vrijgeven zonder te betalen. Is dit absoluut niet mogelijk.

Dan maakt men een foute vergelijking met een supermarkt waar men ook de goederen niet kan meenemen als het systeem crasht. Maar een supermarkt is er om geld te VERDIENEN! Snapt je nu waarom het bestuur de deur voor de Evergemnaar niet wil open zetten bij een crash? Ze moeten geld verdienen, en dat de burger dan het vuur uit zijn sloffen moet lopen om die euro te betalen, door de schuld van de gemeente, dat interesseert die grote eigenwijze bestierders niet. Als de kassa zelfs maar een beetje rinkelt. En het zwerfvuil stapelt zichdan maar ten allen kante op.

Fernand Deliaert

Vlaams Belang gemeenteraadslid

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...