Italiaanse burgemeester verbroedert met Eeklose Vlaams Belang

Burgemeester Gianvittore Vaccari van het Noord-Italiaanse stadje Feltre, komt tijdens de Eeklose verbroederingsfeesten in augustus voor een tweedaags bezoek naar onze stad. Vaccari had eerst afgezegd wegens een te drukke agenda, maar komt nu toch naar Eeklo mee op vraag van … het Eeklose Vlaams Belang waarmee hij een ontmoeting zal hebben. De burgemeester is namelijk senator voor de Lega Nord, een partij die nauwe banden heeft met het Vlaams Belang en in de Noord-Italiaanse steden streng optreedt tegen illegale immigratie, criminaliteit en druggebruik. Het Vlaams Belang stelt echter duidelijk dat het niét de bedoeling heeft de verbroederingsfeesten politiek te kapen, maar aangezien de stad Eeklo zelf een voorzet gaf door de Italianen uit te nodigen om ideeën uit te wisselen over het thema ‘inburgering en immigratie’, spreekt het vanzelf dat wij samen met de Lega Nord natuurlijk enkele pasklare antwoorden en oplossingen hebben. Voorstellen waarvoor het Vlaams Belang in eigen land weliswaar nog wordt verketterd, maar die in Italië met succes worden toegepast.


In Italië verblijven asielzoekers bv. in gesloten centra tot de behandeling van hun dossier en niet in een open asielcentrum zoals in Eeklo. Illegaal verblijf wordt beschouwd als een misdrijf waarop gevangenisstraffen staan. Ook diegenen die hun profijt willen doen met illegale immigratie, kijken maar beter uit hun doppen. Eigenaars die een woning verhuren aan illegalen en ondernemers die illegalen in dienst nemen, hangen zware straffen boven het hoofd.


De Lega Nord toont aan dat een kordaat rechts bestuur ook lokaal zijn vruchten afwerpt. Een jaar voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen onderschrijft dit bezoek meteen nog eens het nut van een stem voor het Vlaams Belang in Eeklo.


Wij zullen burgemeester Gianvittore Vaccari tijdens de ontmoeting het boek ‘After Belgium – The Orderly Split-Up’ aanbieden: over de ‘Ordelijke Opdeling van België’ en de Vlaamse onafhankelijkheid; ons antwoord op de regeringscrisis. Ook plannen wij een uitwisseling van vlaggen. Het Vlaams Belang zal een leeuwenvlag schenken en neemt graag een vlag van Padania in ontvangst. Padania is de naam voor het noordelijke deel van Italië dat de Lega Nord van het zuiden wil afscheiden. Ook daar zijn er raakvlakken met het Vlaams Belang.


Peter Pauwels
Voorzitter Vlaams Belang Eeklo
www.peterpauwels.be

Op de foto: Filip Dewinter ging eerder dit jaar al verbroederen met de Lega Nord in het Italiaanse Pontida (klik hier voor een fotoreportage van deze ontmoeting)

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...