Kies Veilig in 17 gemeenten van het arrondissement Gent-Eeklo

In 2006 kwam het Vlaams Belang in 19 gemeenten op van het arrondissement Gent-Eeklo. Morgen presenteert het Vlaams Belang in 17 gemeenten een lijst in met een aantal nieuwkomers.
Met Zelzate en op de valreep Aalter komt het Vlaams Belang op in gemeenten waar het politiek zeer gevoelig zal liggen. In Zelzate zorgde het lakse socialistische beleid voor een opeenstapeling van problemen. Het Vlaams Belang werd toen verweten met harde standpunten enkel olie op het vuur te willen gieten maar de aanpak werd op die manier bijgesteld dat het de standpunten van het Vlaams Belang bijna allemaal onderschreven. Recent nog haalde het College bakzeil bij een voorstel om een tijdelijke slachtvloer voor de moslims voor het suikerfeest in te richten. Daarnaast kan het Vlaams Belang een cruciale rol spelen om een hardnekkig gerucht onmogelijk te maken dat SP.a met PvdA een voorakkoord heeft. Patrick De Roo dient een lijst in met 13 kandidaten.
In Aalter is de lijst een lokaal initiatief om de Vlaamsgezinden van ter plaatse een echte keuze te geven nu de N-VA in tegenstelling met hun slogan niet kiest voor verandering maar netjes onder de paraplu van het “Cremlin” blijft lopen. De driemanslijst met Pascal Verschuere heeft dan ook een duidelijke signaalfunctie. Immers, geen democratie zonder oppositie.
In het Meetjesland dient het Vlaams Belang lijsten in in Maldegem met lijsttrekster Sabrina Dessein en 12 andere kandidaten. In Eeklo dient Filip Lecompte een lijst in met 16 kandidaten. In Assenede dient het Vlaams Belang een lijst in met 7 kandidaten.
Net als in 2006 komt het Vlaams Belang ook op in Evergem, Waarschoot en Lovendegem. In Evergem is dat met 20 kandidaten en als lijsttrekker Fernand Deliaert, in Waarschoot zijn er 5 kandidaten met Gunter Danel en in Lovendegem trekt Geert Neirynck een 13-koppige lijst.
In Gent heeft 51 kandidaten en de lijst wordt getrokken door Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Deckmyn.
In de Leiestreek heeft Olaf Evrard 11 kandidaten rond zich verzameld in Nevele en zijn er 13 kandidaten in Deinze onder leiding van dokter Luc Goeminne. In Nazareth trekt Willy Van den Kerckhove een 3-koppige lijst.
In Merelbeke komt het Vlaams Belang op met een 20-koppige lijst die versterkt is met een aantal onafhankelijken, veelal uit LDD – hoek, als Vlaams Belang Plus. Erik Hebbelijnck trekt de lijst. Ook in Oosterzele (met 13 kandidaten en lijsttrekker Marc Parewijck) en Gavere ( 9 kandidaten met als kopman Hugo Vandewalle) is er een Vlaams Belang-lijst.
In Destelbergen trekt Geert Goubert een 11-koppige lijst en in Lochristi doet Guy Burssens net hetzelfde.
In totaal 231 kandidaten in 17 gemeenten wat geen verzwakking betekent van onze lijsten. Integendeel: in enkele gemeenten noteren we sterkere kandidaten dan in 2006. Een bewijs dat een goede werking van het Vlaams Belang nog steeds resultaat heeft. Wij rekenen op een vertegenwoordiging  in de gemeenten waar we opkomen.
Ortwin Depoortere
Regionaal Voorzitter  

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...