Langparkeren in Melkerijstraat Hansbeke

Niet iedereen blij met voorstel van langparkeren in Melkerijstraat
Het Nieuwsblad/Regionaal: Meetjesland – Leiestreek,
Di. 15 Mar. 2016, Pagina 3

Olaf Evrard (VB) is niet opgezet met de maatregelen die de gemeente nam omtrent gratis langparkeren in Hansbeke na het invoeren van de blauwe zone.

“Het gemeentebestuur heeft blijkbaar gekozen voor de gemakkelijkste oplossing in de Melkerijstraat. De Melkerijstraat kan bereikt worden via de zeer smalle Kerkakkerstraat. Deze straat komt uit in Hansbekedorp en dit kruispunt staat bekend als zeer gevaarlijk. Bovendien wordt deze Kerkakkerstraat ook al gebruikt om de parking van het Hansbeekse politiekantoor te bereiken. Redenen genoeg om van de Kerkakkerstraat eerder een autoluwe straat te maken waar enkel plaatselijk verkeer is toegelaten”, stelt Evrard vast.
“Een tweede manier is via het eerste deel van de Melkerijstraat die uitmondt in
Hansbekedorp. Het eerste deel van deze straat is ook vrij smal. Er mag niet geparkeerd worden aan beide zijden van deze straat omdat de rijweg minder dan vier meter breed is. De Melkerijstraat is een rustige woonstraat die normaliter enkel gebruikt wordt door wie daar echt moet zijn.”
“Nu heeft het gemeentebestuur daar een groot bord neergepoot met de melding ‘Parkeren in alle vrijheid. Gratis langparkeren. 20 plaatsen op wandelafstand.’ Telkens er een activiteit in het dorp is, hetzij in de kerk, hetzij in de gemeentezaal, moeten de mensen dus daar hun parkeerheil zoeken. Het gemeentebestuur heeft de parkeerproblemen gewoon van het dorp naar de tot op heden rustige woonstraten Melkerijstraat en Kerkakkerstraat verplaatst. Of de bewoners daar blij mee zijn, is een ander verhaal.” (osw)
OLIVIER SCHEIR ■

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...