Leroy blijft blunderen

Burgemeester Hugo Leroy heeft in ons blaadje ondertussen een vaste rubriek gekregen. Keer op keer slaagt hij er in om kemels te schieten, waarna hij telkens in het oog van de storm terechtkomt. Deze keer heeft hij er niks beters op gevonden om een racistische mail door te sturen. Zoals steeds, is hij zich van geen kwaad bewust.
 


We krijgen allemaal wel eens onsmakelijke kettingmails in onze elektronische brievenbus. Direct verwijderen is dan de boodschap. Onze sheriff vond het echter nodig om een bericht met racistische ondertoon door te sturen naar zijn politieke vrienden. Dit is in het verkeerde keelgat geschoten van één van de bestemmelingen, die prompt klacht indiende bij de gouverneur en bij het CGKR (Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding). Wij vinden het vooral erg dat Leroy de mail kreeg doorgestuurd van schepen Willy Van Hove (SP.A). Zijn de socialisten dan geen vurige anti-racisten en voorstanders van het cordon sanitaire?

Wij vinden dit dan ook één grote hypocriete bedoening. Het was Leroy zelf die ons raadslid Hugo Vandewalle de huid vol schold tijdens een gemeenteraadszitting. Gewoon maar omdat het Vlaams Belang een vraag stelde i.v.m. het verblijf van Roma-zigeuners aan de terreinen aan de Schelde. Wij waren zogezegd racistisch en onmenselijk. Nu krijgt Leroy een koekje van eigen deeg. Er is geen vrije meningsuiting meer in dit apenland, want iedereen die zich maar een klein beetje kritisch uitlaat over bepaalde bevolkingsgroepen, krijgt direct een racistische stempel opgekleefd. De traditionele partijen hebben met het CGKR een monster gecreëerd, waar ze nu zelf door gebeten worden.

Ondertussen is onze sheriff vrijgesproken in de rechtszaak wegens laster en eerroof tegenover een lokaal politieman. Goed voor hem, maar wij vinden het wel wraakroepend dat de verzekeringspolis van de gemeente had moeten opdraaien voor de proceskosten indien hij schuldig was bevonden. Waarom de gemeenteraad dit goedkeurde, blijft voor ons een raadsel. Iemand die in de pers een politieagent uitscheldt voor “inspecteur van het zevende knoopsgat” moet zelf maar op de blaren gaan zitten. Dit betekent eigenlijk dat het schepencollege geen problemen heeft met de fratsen van onze burgervader. Die begint zich meer en meer te gedragen als Michel Daerden, de clowneske minister van Pensioenen…

En nu we het toch over pensioenen hebben : op de gemeenteraad van 3 september 2007 vroeg en kreeg schepen Willy Benoot een aanvulling op zijn schepenwedde, omdat deze inkomsten er voor zorgden dat hij minder pensioen ontving. Deze compensatie is een standaardprocedure, maar schepen Benoot kreeg toen een veeg uit de pan van Leroy. De sheriff verkondigde luid en duidelijk dat hij deze compensatie voor zichzelf niet wou aanvragen, omdat de gemeentefinanciën het zo al moeilijk genoeg hadden. In het voorjaar van 2009 werd echter in alle stilte zijn burgemeesterwedde toch opgetrokken…

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...