Lijst Provincieraad kiesarrondissement Gent-Eeklo

Vlaams belang stelt lijst provincieraad, kiesarrondissement Gent-Eeklo voor

 

Vlaams Belang heeft de ambitie om 2 zetels te halen in het nieuwe kiesarrondissement Gent-Eeklo. De lijst is dan ook een geografische weerspiegeling van het volledige kiesarrondissement en is een mix van ervaren en nieuwe kandidaten, van oudere maar ook jonge mensen uit alle geledingen van onze maatschappij.

 

 1. Lijsttrekker is Olaf EVRARD uit Hansbeke. Olaf (60 jaar) is van opleiding regent Nederlands-Engels-Geschiedenis en gegradueerde in de Administratie. Hij is gepokt en gemazeld in de lokale politiek. Hij is zetelend provincieraadslid, was 3 jaar fractieleider en ontpopte zich tot één van de meest actieve leden van de provincieraad. In de vorige legislatuur zetelde hij als gemeenteraadslid in Nevele. Beroepshalve is hij al 12 jaar fractiemedewerker en momenteel fractiesecretaris van de Gentse Vlaams Belanggemeenteraadsfractie. Hij is voorzitter van de afdeling Deinze-Nevele en regiovoorzitter Gent-Eeklo. Daarnaast zetelt hij ook nog in de partijraad en het provinciaal bestuur.
 2. Dina DELIAERT-GODESCHALK (68 jaar) uit Evergem. Echtgenote van onze Evergemse fractieleider Fernand Deliaert. Dina is huisvrouw en neemt de zorg op zich voor haar dochter met een beperking.
 3. Christian BAUWENS (73 jaar) uit Gent. Ere-ambtenaar bij Financiën. Geeft nog steeds avondles BTW in het volwassenenonderwijs. Zetelend provincieraadslid. Volgt de financiën van de provincie van zeer nabij op. Was in de vorige legislatuur een fel gewaardeerd lid van de Gentse OCMW-raad.
 4. Stijn VAN HAMME (33 jaar) uit Assenede. Master Romaanse Talen en docent aan de UGent. Nieuwe kandidaat. Is intussen de gedreven voorzitter van de lokale afdeling en lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen.
 5. Nancy HAES (45 jaar) uit Lochristi. Arbeidster. Draait al een tijdje mee in het Vlaams Belang en nam al aan verschillende verkiezingen deel.
 6. Paul BEHEYT (55 jaar) uit Aalter. Licentiaat in de Rechten. Zelfstandig kantoorhouder van een financiële instelling. Bekende naam binnen de brede Vlaamse Beweging. Was vele jaren terug ook al eens provincieraadslid.
 7. Kelly ANTHOONS (40 jaar) uit Maldegem. Huishoudhulp. Startte recentelijk een zaak op in bijberoep als zelfstandig schoonheidsspecialiste.
 8. Marc PAREWIJCK (73 jaar) uit Oosterzele. Gepensioneerde zelfstandige. Een oude krijger binnen het Vlaams Belang die al flink wat verkiezingen op zijn actief heeft.
 9. Guy D’HAESELEER (62 jaar) uit Zelzate. Bankbediende. Lijsttrekker in Zelzate.
 10. Adeline BLANCQUAERT (22 jaar) uit Ledeberg. Bediende. Actief binnen het VBJ en de KVHV. Nieuw politiek talent. Staat ook op plaats 2 in Gent.
 11. Henriëtte SCHEIRE (67 jaar) uit Destelbergen. Werkt ondanks het feit dat ze gepensioneerd is nog steeds als nachtverpleegster. Lijsttrekker in Destelbergen.
 12. Inge DE TOLLENAERE (54 jaar) uit Gent. Verkoopster en actief binnen de horeca.
 13. Joris VAN VOOREN (83 jaar) uit Sint-Amandsberg. Gepensioneerd. Oud-provincieraadslid en fractieleider.
 14. Gabi DE BOEVER (64 jaar) uit Drongen. Huisvrouw en supermilitante. Oud OCMW-raadslid in Gent. Zetelt al meer dan 10 jaar in de Gents gemeenteraad en staat op plaats 3 in Gent.
 15. Ortwin DEPOORTERE (47 jaar) uit Deinze. Master Vergelijkende Cultuurwetenschappen. Zetelde in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Momenteel Vlaams parlementslid en nationaal partijsecretaris. Was 12 jaar lid van de Gentse gemeenteraad. Lijsttrekker in Deinze.

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...