Nieuwe Eiken te Zeveneken?

LOCHRISTI – Zeveneken

Er rijzen vragen rond het planten van de zeven nieuwe eiken in Zeveneken. Daniël De Knijf (Vlaams Belang) legde de opmerkingen van een boomexpert voor op de gemeenteraad. Het gemeentebestuur neemt de zaak op met het Agentschap Wegen en Verkeer.

Op de voorbije milieuraad heeft een lid van dat adviesorgaan gevraagd naar de plannen inzake de heraanplanting van de zeven eiken in Zeveneken. “Uit die plannen blijkt dat in het gedetailleerde bestratingsontwerp voor de bomen een plantvak is voorzien, wat neerkomt op een uitsparing tussen de verharding”, verduidelijkte Daniël De Knijf (Vlaams Belang) op de raadszitting. “Van een groeiplaatsconstructie is in de plannen geen sprake en volgens de expert hebben bomen in zo’n plantvak geen enkele kans om uit te groeien tot volwaardige exemplaren.”

“Dit is weggegooid geld, biedt geen toekomstperspectief en iedereen die ervan uitging dat de vervanging van de bomen de beste optie was, wordt in de luren gelegd”, zegt De Knijf. “Er is dus dringend overleg nodig met AWV, de gemeentelijke technische dienst en het college. Anders is het een verloren zaak zowel voor het gemeentebestuur als voor de bevolking”, aldus De Knijf, die hiermee de woorden van de expert meent te herhalen.

Schepen Droesbeke antwoordde dat hij en het volledige gemeentebestuur de bezorgdheid deelt van het lid van de milieuraad, die als boomexpert werkt. “Het bestuur zal de nodige stappen doen om het herplantingsprobleem aan te kaarten bij AWV.”

Nieuwsblad 30/9/2020 Peter Esprit

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...