NSV- en KVHV-debat gaan ongehinderd door

Hoewel er veel heisa werd gemaakt uit extreem-linkse hoek zijn de debatten van de Nationalistische Studentenvereniging en het Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond zonder problemen kunnen doorgaan.

Bij NSV was het een kopstukkendebat, iets wat aan heel wat universiteiten gangbaar is. Voor het Vlaams Belang ging Gerolf Annemans het debat aan met vertegenwoordigers van CD&V, N-VA, LDD en Open VLD. De gevraagde vertegenwoordigers van SP.a en PVDA haakten af. Er waren een kleine 200 toehoorders.

Het werd een klassiek studentendebat waar de gekende stellingen werden herhaald maar waar Gerolf Annemans met een kwinkslag vaak het publiek op zijn hand kreeg. Passeerden: het non-beleid van Van Rompuy, de staatshervorming en het hoofddoekendebat.

Bij het KVHV ging het dan over de islamisering van Europa. Met onder meer Pater Leman en Filip Dewinter in het panel beloofde dit alvast vuurwerk. Zo’n 700 studenten woonden het debat bij.

Van beide debatten werden ons beeldverslagen beloofd op het net en we zullen die – van zodra die er op staan – hier doorgeven.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...