Ontbijtgesprek met Anke Van Dermeersch


Een overvolle zaal deze morgen in Zelzate voor een voorbespreking van het boek van Anke Van Dermeersch over het leven van de vrouw in de islam. Bijna 80 mensen woonden de uiteenzetting bij.


Anke weet waar ze over spreekt: ze groeide op aan het Antwerpse Zuid, toen een volkse buurt met een sterk Vlaams karakter. De tijd dat arbeiders in volle overtuiging nog voor de Volksunie stemden. Helaas zag ze haar buurt stilaan vervreemden en islamiseren. En met alle gevolgen van dien.


Iedereen zal zich nog wel de strijd herinneren om de hoefddoek uit de Antwerpse overheidsscholen te krijgen.


Maar recent nog bleek de Westerse media zich blind te staren op de zogenaamde ‘Arabische Lente’. Het ging allemaal voor meer democratie zorgen. Helaas zijn het de islamisten die de ruimte vullen en dat betekent dat de vrouwen steeds minder te zeggen krijgen. In Egypte werd een Amerikaanse journaliste belaagd door opgehitste mannen en werden vrouwen die mee protesteerden hardhandig naar huis gestuurd. De verkiezingen laten in de zogenaamd ‘Westerse’ Arabische landen zien dat de moslimpartijen, met daaronder de radicale salafisten, klaar staan om aan de macht te komen.


Kortom: Anke schetste een beeld dat wij hier nog verdund te zien krijgen maar waar het een kwestie van tijd voor is vooraleer de radicale islam, door middel van de Sharia, in het Westen de wet gaan stellen. En onze lokale politici? Die laten maar begaan of organiseren slachtvloeren voor de barbaarse religieuze slachtingen.


Een boodschap dat iedereen waakzaam moet zijn voor de sluipende islamisering vooraleer het te laat is.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...