Oprichten van socialistische vakbonden?

Dat het met de budgetten voor ontwikkelingssamenwerking vaak een ‘ons kent ons’ – verhaal is waar niet zo nauw gekeken wordt naar de regels is niks nieuws.

Maar in Destelbergen maakt de CD&V-Open VLD-meerderheid het wel erg bont.

Vooreerst ontbraken verslagen van de bevoegde commissie. De dossiers waren weer eens niet in orde.

De kritiek van Geert Goubert hierop was al voldoende om de burgemeester op kookpunt te brengen al moest die toegeven dat de kritiek terecht was.

Maar toen begon het inhoudelijke verhaal nog maar. Zo gaat ruim 2500 EUR naar FOS, een organisatie uit Brussel die zich bezig houdt met het oprichten van socialistische vakbonden in Zuidelijk Afrika. Nogal verbazend van een bestuur met een sterke liberale inslag en waar de schepen van ontwikkelingssamenwerking een liberaal is.
 
€ 25.200 van de toelagen voor ontwikkelingssamenwerking  (€ 53.000) gaat naar niet-gouvernementele organisaties die met Destelbergen nauwelijks iets te maken hebben en waarbij een groot deel van het geld naar personeel en structuren gaat.Wat dit te maken heeft met ontwikkelngssamenwerking? En zijn er geen andere prioriteiten vroeg Goubert zich af. Zoals degenen in eigen land die het financieel moeilijk hebben.

Méér dan terechte vragen lijkt ons.  

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...