Overlijden Van Raymonda Meiresonne

Wij vernamen gisteren het overlijden van Raymonda Meiresonne (Merelbeke).

Wij wisten dat Raymonda zwaar ziek was, maar niettemin kwam het bericht toch als een mokerslag. Zij was immers van hetzelfde geboortejaar als ik (1958) en dit doet je toch even stilstaan bij een aantal zaken.

Als we Raymonda moeten omschrijven, schieten woorden te kort. Vlaamsgezind tot in haar diepste vezels, supermilitante, loyaal, vriendelijk, grappig, opgewekt, altijd welgezind en gelijkmoedig, graag onder de mensen en zeker onder gelijkgezinden. Zij heeft bergen werk verzet, zowel voor de partij Vlaams Blok / Vlaams Belang als voor de actiegroep Vlaanderen Vlagt. Nooit deed de Vlaamse Beweging vergeefs beroep op haar. De laatste keer dat ik haar zag en sprak, was een paar weken geleden op het eetfestijn van de afdeling Oosterzele. Zij gaf toen op geen enkel moment de indruk zwaar, zelfs terminaal ziek te zijn (al wisten wij dat wel). Ik vertelde haar toen dat ik moest geopereerd worden. Ze reageerde bezorgd en we spraken af dat ik haar na mijn operatie een bezoekje zou brengen.

Het heeft helaas niet meer mogen zijn. Raymonda is zo één van die personen die een terechte plaats in ons collectief geheugen verdient en die we niet gauw zullen vergeten. Rust in vrede, Raymonda.

Olaf Evrard Regiovoorzitter

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...