Parkbegraafplaats Bassevelde blijkt drassige akker

 

Sinds 1 oktober 2012 beschikt Bassevelde over een nieuw kerkhof: de parkbegraafplaats in de Kaprijkestraat. Deze geldt als één van de grote verwezenlijkingen van de SAMENPlus-meerderheid. In de realiteit blijkt de nieuwe begraafplaats echter een pak minder fraai.

“Enkele dagen geleden werd ik gecontacteerd door een verontwaardigde dorpsgenoot”, zegt Stijn Van Hamme (Vlaams Belang), “Die vertelde dat hij de laatste rustplaats van z’n overleden echtgenote wilde bezoeken maar noodgedwongen terug naar huis diende te gaan omdat het graf onbereikbaar was. De bodem was namelijk dusdanig zompig dat hij erin dreigde weg te zakken. Ik nam ter plaatse een kijkje en kon enkel vaststellen dat de toestand inderdaad ronduit schandalig is: op een bepaalde plaats zakte ik bijna tot aan de enkels in de bodem. Een korte rondvraag leerde dat de begraafplaats hiervoor al berucht is bij begrafenisondernemers in de streek. Er blijkt een probleem te zijn met de grond die bij de aanleg is aangevoerd: deze zou onvoldoende water doorlaten en bij de minste regen veranderen in een moerasachtig veld.”

“Dit is een regelrechte schande“. Dit noodzakelijke project kostte de belastingbetaler één miljoen euro. Hiervoor kregen de inwoners geen prachtige groene oase, maar een drassige akker. Is het misschien de bedoeling dat men laarzen meebrengt wanneer men het kerkhof bezoekt? Het lijkt er sterk op dat de parkbegraafplaats moest dienen als prestigeproject waarmee de meerderheid naar de kiezer wilde (daarom opende het ook vlak voor de verkiezingen in 2012) en dat het daarom snel moest gaan zonder grondig na te denken over de afwerking. SAMENPlus heeft duidelijk geen respect voor onze dierbare overledenen en de bezoekers aan de begraafplaats.

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...