Royal British Legion?

De meerderheid heeft, ongetwijfeld in het kader “Waarschoot gemeente met voorbeeldfunctie”, beslist om 150 euro toelage te geven aan het Royal British Legion afdeling Ieper!

Als je denkt dat de Royal British Legion een kleine armlastige vereniging is, waar het voortbestaan van die 150 euro afhankelijk is… ja, dan heb je het goed mis!

Even googlen op het internet leert je, een kleine 380000 leden, 35 miljoen euro opgehaald in 2008, 1000 personeelsleden… dat is de Royal British Legion!

Die krijgen dus 150 euro van de gemeente!
Een groot deel van de eigen Waarschootse verenigingen en organisaties moeten het met heel wat minder doen! Dit even terzijde…

“Elk jaar zorgt de Royal British Legion, rond 11 november, voor de traditionele poppies (of klaprozen) die gedragen worden om de oorlogsslachtoffers te herdenken” is de uitleg van Schepen David. “Die poppies krijgen we als jaren gratis, maar we vonden dat we iets terug moesten doen!”

En wat we in de loop van de bespreking ook nog meekregen… en de ganse zaak duidelijker maakt…  Schepen David (CD&V) en schepen De Muynck (WGB) zijn samen met de Gemeentesecretaris lid van de Royal British Legion afdeling Ieper… een toelage dus voor de eigen “club”…

Dat moet toch kunnen, niet?

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...