SDNA in Lochristi?

Het persbericht van de federale politie dat het aantal woninginbraken in het Gentse arrondissement in één jaar met 30% is gestegen zindert nog na. Er gaat immers geen dag voorbij dat de kranten inbraken moeten melden.

Ook in Lochristi is het een gekend probleem. En in veel gevallen volgen ronkende verklaringen van de overheden maar verdwijnt die aandacht snel.


Daniël de Knijf vond evenwel dat er meer actie nodig is op het terrein. Recent maakte de politie van Dendermonde bekend dat een testproject in een zwaar getroffen wijk opmerkelijke resultaten opleverde: het aantal inbraken daalde met 66%. En dat cijfer staat niet los van de resultaten in andere landen. 

Het nieuwe middel is SDNA, een gel die op waardevolle spullen een unieke DNA aanbrengt en die kan makkelijk gelezen worden onder een UV-licht. De kostprijs van zo’n set is ongeveer 90 EUR.

Het mag gezegd worden: Burgemeester Yves Deswaene hadzijn huiswerk gemaakt en ging het verder onderzoeken. Maar zoals steeds is het Vlaams Belang de partij die de veiligheid aan de agenda zet.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...