Sluiting Bibliotheek Bassevelde

Na de bibliotheken in Boekhoute (2010) en Oosteeklo (2013) sluit het gemeentebestuur nu ook de bibliotheek in Bassevelde.

Het cultureel afbraakbeleid van SAMENPlus bereikt hiermee een nieuw maar triest dieptepunt.

Jarenlang was onze gezellige bibliotheek een knusse thuis voor de boekenliefhebbers van Bassevelde en omstreken. Iedereen kon er steeds terecht: volwassenen snuisterden in de goedgevulde rekken en ontdekten een (nog) onbekende auteur, jongeren vonden in de mooie jeugdafdeling het onderwerp van hun spreekbeurt, de allerkleinsten keken met grote ogen in de talrijke prentenboeken, dorpsgenoten praatten bij wanneer ze elkaar tijdens een bibliotheekbezoek ontmoetten, de schoolkinderen kwamen langs met hun klasje…

Een kil, harteloos beleid Zonder rekening te houden met de wil van de bevolking maakt het gemeentebestuur hieraan een einde.

Onze gezellige bibliotheek, hoeksteen van het sociaal-culturele leven verdwijnt definitief en maakt plaats voor een gedrocht van een “dorpshuis” dat ons minstens 700.000 euro (!) zal kosten. Hebben wij nood aan een 'open binnentuin'

Vlaams Belang Assenede vindt alvast van niet en zal zich blijven verzetten tegen het harteloos showbeleid van SAMENPlus dat liever investeert in stenen dan in mensen.

Heeft u nog vragen of opmerkingen?

Contacteer ons gerust via vb.assenede@gmail.com

Stijn Van Hamme, Landsdijk 15, 9961 Boekhoute

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...