Snelheid “autostrade naar Assenede”

Snelheid op ‘autostrade naar Assenede’ aan banden gelegd
De gemeente wil de snelheid omlaag in de Staakstraat en Sasdijkstraat, ‘de autostrade tussen Sas en Assenede’. Op het tweeënhalve kilometer lange traject komen wellicht vijf asverschuivingen

De Staak- en Sasdijkstraat vormen samen de verbindingsas tussen het Nederlandse Sas van Gent, Zelzate en Assenede. In principe mag je er 50 per uur, maar bewoners kagen al langer over de hoge snelheden die er gehaald worden. Fietspaden zijn er niet wegens te weinig ruimte, voetpaden zijn supersmal om dezelfde reden. Bewoners die hun voordeur opendoen, staan met één voet op straat. Of beter: op de ‘autostrade’ tussen Sas van Gent en Assenede, zoals de straat wel eens smalend genoemd wordt.
Hachelijke taferelen
Koen Van Ootegem (CD&V) vroeg op de gemeenteraad welke maatregelen de gemeente plant om de snelheid aan banden te leggen. “We gaan voor poorteffecten en asverschuivingen”, kondigt burgemeester Philippe De Coninck (SamenPlus) aan. Een studiebureau is bezig aan een ontwerp voor de Staak- en Sasdijkstraat. Op dat langgerekte lint van dijkhuisjes zou er volgens de burgemeester plaats zijn voor vijf snelheidsremmers. Bedoeling is om eerst proefopstellingen te plaatsen met plastieken jerseys. Na een (half) jaar en een positieve evaluatie kunnen die asverschuivingen dan een permanent karakter krijgen.
Intussen zorgt ook het zwaar vervoer voor gevaarlijke toestanden, zegt Stijn Van Hamme (Vlaams Belang). “De smalle Staakstraat is niet geschikt om vrachtwagens door te sturen. Dat leidt tot hachelijke taferelen voor fietsers, voetgangers en auto’s, en tot schade aan de huizen.” Hij vraagt een verbod op zwaar verkeer (met uitzondering van landbouwvoertuigen), maar volgens De Coninck ligt dat moeilijk. “Dan zal het zwaar verkeer zich verplaatsen naar de Kloosterstraat en de dorpskern. Vaak gaat het trouwens om lokaal verkeer. De dijkhuisjes staan gewoon te dicht bij de straat, wat een spijtige erfenis is van onze ruimtelijke ordening. en je kan die woningen niet achteruit zetten, natuurlijk.”

(Chris Thienpondt, Het Nieuwsblad 13/09/16)

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...