speelpleinen Assenede en deelgemeenten

Afgelopen zondag was afdelingsvoorzitter Stijn Van Hamme op pad om op vraag van enkele bezorgde ouders de speelpleinen in de deelgemeentes te inspecteren.

Nadat hij vorig jaar in december de slechte toestand van het speelplein in de Kasteelstraat in Assenede vaststelde, zag hij dit keer dit in alle deelgemeentes het onderhoud van de speeltoestellen serieus te wensen overlaat.

In Boekhoute (speelplein Terpietestraat) staan de brandnetels op een bepaalde plaats bijna een halve meter hoog en groeit er onkruid in de speeltuigen.

In Oosteeklo (speeltoestel Dorp) is de toestand nog veel schandaliger: er staat meer onkruid rond het speeltuig dan er zand te vinden is en het speeltoestel zelf is beschadigd. De vloer is deels afgebroken waardoor een gevaarlijk diep gat gaapt met alle risico's van dien.

In Bassevelde (speelplein Rozemarijnstraat) deed men er nog een schepje bovenop: één van de treden van de glijbaan is afgebroken (maar hangt er nog half aan) en één van de schommels hangt ook half afgebroken te zwaaien.

Eén ding is duidelijk: voor SAMENPlus is de veiligheid van onze kinderen geen prioriteit. Aan nutteloze prestigeprojecten spendeert de meerderheid vlot honderdduizenden euro's, maar voor het onderhoud van de speeltuigen in de deelgemeentes kan er blijkbaar zelfs geen halve euro af! Voor Vlaams Belang Assenede heeft elk kind recht op veilige, goed onderhouden speeltuigen!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...