Stad Eeklo plant moslimbegraafplaats

Volgens het Vlaams minderhedencentrum heeft het stadsbestuur van Eeklo plannen om op de begraafplaats van Eeklo centrum een perk te voorzien waar moslims kunnen worden begraven.
 
Een apart perceel zal voorbehouden worden aan de belijders van de islamitische godsdienst, waarbij de overledenen in de richting van Mekka worden begraven.
Officieel zogezegd om het samenleven van de verschillende gemeenschappen te bevorderen. Integratie wordt echter niet gerealiseerd door toe te geven op enkele grondbeginselen van onze samenleving. Zo heeft iedereen recht op godsdienstvrijheid, maar moet het overheidsoptreden voor iedereen, ongeacht het geloof, hetzelfde zijn! En dat is nu juist het probleem want dat is in strijd met de kern van de islamitische overtuiging die wil dat de overheid aan moslims een eigen statuut geeft dat verschillend is van dat van de niet-moslims. Zo een aparte regeling raakt evenwel aan de essentie van onze staatsinrichting en zullen wij dus nooit toelaten.
 
Waarom moet er in Eeklo überhaupt plots voorzien worden in een aparte begraafplaats voor moslims? Klaarblijkelijk willen moslims niet begraven liggen tussen ‘ongelovigen’. De wens om gescheiden begraven te worden, kan alleen maar gezien worden als het zoveelste voorbeeld dat moslims geen deel willen uitmaken van de Vlaamse samenleving.
Een aparte moslimbegraafplaats creëert niet alleen een macabere vorm van apartheid binnen de ‘kerkhof’muren, maar is meteen ook weer een uiting van de sluipende islamisering van onze samenleving, hoe surreëel dit in een kleinstad als Eeklo voorlopig nog mag klinken.
 
Peter PAUWELS
Voorzitter Vlaams Belang Eeklo
www.peterpauwels.be
 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...