Terug triest dieptepunt: raid op Chiro-activiteit in Zelzate

Het Vlaams Belang van Zelzate neemt met verbazing kennis van de gebeurtenissen die zich vrijdagavond hebben afgespeeld ter hoogte van het lokaal van Chiro Brug in de Leegstraat. Opnieuw moeten we vaststellen dat een groepje jongeren er blijkbaar op uit is om herrie te schoppen bij iedere gelegenheid. 

Het ging deze keer niet om een groots aangekondigde fuif maar wel over een kleinere activiteit in het heem van de jeugdbeweging. Uit ooggetuigenverslagen konden we het volgende opmaken: een groepje van een 15 à 20 jongeren, veelal van vreemde origine, zocht  herrie met de leiding van de groep. Enkele leiders werden in elkaar geslagen en jongeren die poogden het terrein te verlaten werden achtervolgd en hard aangepakt met stokken en baseballbats. Bij één ervan werden daarbij 7 tanden uitgeslagen en het kaakbeen ontwricht. 

Uit de gegevens waarover we momenteel beschikken lijkt het er sterk op dat het hier gaat om een groepje dat eerder al genoemd werd in een steamingzaak deze zomer, maandenlang rondhingen aan de Colruyt en ook al gesignaleerd werden bij de zware rellen in Waarschoot op de oudejaar. Of die heerschappen voorkomen op de lijst van vechtersbazen die in de Lowazone plaatsverbod kregen naar aanleiding van deze feiten weten we niet. 

Het is ons op dit moment onduidelijk of er tegen de daders een proces verbaal is opgemaakt. Het Vlaams Belang hoopt alvast dat dit gebeurt zodat dit bij het dossier van deze hooligans kan gevoegd worden en deze eindelijk hard aangepakt worden.  Daarnaast wensen wij de slachtoffers van Chiro Brug een voorspoedig herstel en hopen we dat de slachtoffers een voorspoedig herstel kennen. 

Wij sturen deze mededeling ook naar de leden van het politiecollege van de zone Puyenbroeck want dit kan nooit goed gepraat worden.


 


 

Guy D’haeseleer
Voorzitter

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...