Trage wegen verwaarloosd in Groot-Assenede

“Het gemeentebestuur omschrijft Assenede op de gemeentelijke website als een echte fietsgemeente”, zegt Stijn Van Hamme (Vlaams Belang), “Er zijn inderdaad verschillende fietsroutes die toeristen doorheen de natuur in de verschillende dorpen leiden. In realiteit blijkt onze gemeente echter geen fietsparadijs te zijn… Recent werd ik aangesproken door enkele toeristen en iets later door een dorpsgenoot. De toeristen in kwestie vroegen waar zij na lang zoeken een wegel konden vinden die hen verder zou brengen. De dorpsgenoot sprak dan weer schande over de toestand van een deel van een lokale wandelroute.”

“Ik trok daarop zelf met de fiets op verkenning en kon beide klachten enkel beamen”, gaat Van Hamme verder, “De naambordjes van verschillende trage wegen staan er ronduit verwaarloosd bij: vaak zijn ze scheef, is de tekst (bijna) onleesbaar of zijn ze gewoon verdwenen. Het onderdeel van de wandelroute (de Meulewegel) is bijna onvindbaar.  Nog andere wegels zijn dan weer moeilijk begaanbaar wegens slecht onderhoud.”

“Deze toestand is ronduit beschamend: na onze kinderen (slecht onderhouden speelpleintjes) en onze overledenen (drassige begraafplaats in Bassevelde) zijn nu ook zwakke weggebruikers en toeristen het slachtoffer van SAMENPLUS. Hoe kan de meerderheid onze gemeente promoten als fietsgemeente terwijl zij delen van fietsroutes niet eens deftig onderhoudt? Het is duidelijk dat de bewering van SAMENPLUS om een trage wegennetwerk uit te bouwen en de kerkpaden te herwaarderen de zoveelste loze belofte is. Vlaams Belang vraagt met aandrang om de (vele) onleesbare naambordjes te vervangen en de trage wegen opnieuw bruikbaar te maken. Op deze manier is Assenede niet langer een fietsonvriendelijke gemeente maar een echt fietsparadijs”, besluit Van Hamme.

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...