Uitbreiding Sportcomplex Reibroekstraat


Er is heel wat heisa rond de mogelijke uitbreiding van het Sportcomplex aan de Reibroekstraat in Evergem. Bewoners hebben een petitie opgestart om de realisatie van dit project, dat deel uitmaakt van de uitbreiding van de sportinfrastructuur in Groot-Evergem zoals beschreven in het Structuurplan, tegen te houden.


Op de gemeenteraad van 25 augustus bond Open VLD de kat de bel aan en in striemende bewoordingen viel de blauwe fractie de meerderheid aan. Alleen: Open VLD had in de vorige legislatuur die plan goedgekeurd. Fractievoorzitter Didier Geleyte diepte dat op uit het archief van de fractie. Toen werd het stil bij de blauwe partij en volgden de omwonenden het betoog van het Vlaams Belang met extra aandacht.


Het Vlaams Belang wees er op dat een dergelijk project een groot risico inhield op hangjongeren zoals dat bij een aantal andere speelpleintjes in Groot-Evergem al het geval was. Burenhinder tot druggebruik was het resultaat. Daarnaast werd voorgesteld om het deel Reibroekstraat uit het plan te lichten en verder te doen met de uitbouw van de sportinfrastructuur in de andere delen van Evergem. Die wachten immers ook al jaren op veel bescheidener infrastructuur. Maar daar had de meerderheid geen oren naar.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...