VBJ voert actie tegen drugs en overhandigt petitie: Eeklonaars vragen harde aanpak!


Deze avond voerden de Vlaams Belang Jongeren en de Eeklose gemeenteraadsfractie actie tegen het lakse beleid van de federale overheid aangaande drugs.


Dat Eeklo werd uitgekozen is geen toeval: de Meetjeslandse hoofdstad heeft een bedenkelijke reputatie als het op drugs aankomt: niet alleen een doorvoerstad  naar Noord-Frankrijk toe, maar ook in het uitgangsmilieu zijn de drugs een zeer gekend fenomeen. In de streek zijn er de voorbije maanden ook geregeld geen al te kleine drugsplantages opgerold. De Nederlandse drugsmaffia trekt immers steeds meer naar de Vlaamse grensstreek en daar hoort het Meetjesland bij.


Om de eisen kracht bij te zetten hielden de Vlaams Belang Jongeren vorige week een petitie-actie op een aantal drukke punten. In die petitie werd het stadsbestuur van Eeklo gewezen opd e problemen en werd er een zero-tolerancebeleid gevraagd tegen de drugs. Een kleine 600 Eeklonaars tekenden de petitie. Een niet te negeren signaal dus.


Het is dan ook in Eeklo dat komende zaterdag in ‘De Leke’ een infonamiddag doorgaat over de gevolgen van het lakse beleid van de federale overheid. Meer info vindt U in de kalender.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...