Vlaams Belang Gent voert samen met de Sint actie regularisatiecampagne

Vandaag voerden mandatarissen en militanten van het Vlaams Belang met een spandoek “Illegaliteit niet belonen !” actie aan het Gentse stadhuis tegen de lopende regularisatiecampagne. Hierbij kreeg het Vlaams Belang ook de opvallende steun van Sinterklaas, omdat volgens de actievoerders de overheid Sinterklaas speelt voor de illegalen, maar de zwarte piet (de hoge kosten) doorspeelt aan de Gentse belastingbetaler. Symbolisch werden dan ook chocolade geldmunten uitgedeeld aan de voorbijgangers en bezoekers aan het Gentse stadhuis.
 
In een pamflet (zie bijlage) werd felle kritiek geuit op de nieuwe regularisatiegolf die ondermeer tot gevolg zal hebben dat in ons land wellicht meer dan 50.000 illegalen zich zullen aanmelden om papieren te bekomen. Bovendien brengen dergelijke regularisaties ook steeds een nieuwe immigratiestroom op gang via gezinshereniging, waardoor het totaal wellicht op zo’n 350.000 personen zal komen. De eisen werden dan ook in een Open Brief aan burgemeester Daniël Termont overhandigd.

Volgens het Vlaams Belang ontwricht de aanwezigheid van zo’n grote groep illegalen de samenleving in onze stad, waardoor in Gent verschillende wijken hun bevolkingssamenstelling drastisch zien wijzigen. De meeste geregulariseerden zullen bovendien jarenlang een leefloon ontvangen. De helft van die geregulariseerden klopt immers ook nog eens aan bij het OCMW. In Gent werd tijdens de vorige regularisatiegolf de aanvraag van uiteindelijk zo’n 500 illegalen goedgekeurd, maar deze keer stond de teller na twee weken al op meer dan 650 aanvragen en de procedure loopt nog tot 15 december ‘09. Dit laks asiel- en immigratiebeleid kost dus vooral de Gentse belastingbetaler geld. Het organiseren zelf van de Gentse regularisatie zal de Gentenaar nu al minstens 110.000 euro kosten, ook al zou er geen enkele illegaal geregulariseerd worden.
 
Aan dit lakse en onverantwoorde beleid moet volgens het Vlaams Belang dan ook een halt worden toegeroepen. Ons land is voor de partij niet het land van melk en honing voor iedere economische gelukzoeker en avonturier uit de derde wereld. Gent is niet het OCMW van de hele wereld !
 
Johan Deckmyn
Voorzitter Vlaams Belang Koepel Gent

Klik hier voor de bijlage

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...