Vlaams Belang over Forza Flandria

04.06.2008 12.16u – De Vlaamse kranten berichten vandaag vrij uitgebreid over de ‘Forza Flandria’ en de gesprekken tussen het Vlaams Belang en andere partijen. Een zwaktebod, zoals her en der wordt beweerd? Helemaal niet. Zijn we bang om op eigen kracht deel te nemen aan de Vlaamse en Europese verkiezingen van volgend jaar? Integendeel. Wij zijn voorstander van een krachtenbundeling omdat Vlaanderen daar nood aan heeft. Omdat, zoals één krantencommentator vandaag wel terecht opmerkt, “zo’n bundeling van rechtse, radicale Vlaamse krachten een machtsblok (zou) creëren waar de andere partijen nauwelijks omheen kunnen. Met VB, LDD en N-VA samen kom je aardig in de buurt van veertig procent van de Vlaamse stemmen.” Een dergelijk oppositiefront zou het Belgische establishment definitief op de knieën kunnen dwingen, maar blijkbaar zijn de geesten bij N-VA en LDD daarvoor nog niet rijp. Die partijen dragen dan ook een verpletterende verantwoordelijkheid.

Laat het nog maar eens gezegd zijn: het Vlaams Belang blaakt van zelfvertrouwen. Onze VL-campagne draait op volle toeren en in tal van parlementaire dossiers trekken onze mandatarissen de spurt aan. Steeds meer Vlamingen hebben de buik vol van de Belgische chaos en zullen het verraad van Yves Leterme ongetwijfeld genadeloos afstraffen. Wij zien de komende stembusslag dan ook met vertrouwen tegemoet. Het Vlaams Belang ziet het echter, als tweede grootste partij van Vlaanderen, als zijn plicht om te pogen de rechtse en Vlaamse krachten te verenigen. Zeker nu de Belgische regimecrisis onomkeerbaar lijkt, is een krachtenbundeling ten bate van de Vlaamse onafhankelijkheid aangewezen. Het Vlaams Belang doet immers niet aan politiek uit eigenbelang, maar om zijn programma – met de Vlaamse onafhankelijkheid als speerpunt – te kunnen realiseren.

Tussen haakjes: wat willen de Vlaamse media eigenlijk? Jaren aan een stuk schreef het journalistengild dat het Vlaams Belang zichzelf isoleerde en zich opsloot in het eigen grote gelijk. Maar als we de hand uitsteken naar andere Vlaamsgezinden, heet dat dan plots “een zwaktebod” of “paniekvoetbal” te zijn. Ach, men doet maar. De honden blaffen, de karavaan trekt voorbij. Net zoals dat de voorbije dertig jaar het geval was, is en blijft het Vlaams Belang de motor van het Vlaamse onafhankelijkheidsstreven.
Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...