Vlaams Belang trekt naar Aalterse kiezers – Aalternaars hebben recht op een keuze

Gegroeid vanuit een spontaan initiatief van een groep Vlaamsgezinden uit Aalter heeft het Vlaams Belang beslist om in Aalter de kiezer een bijkomende keuze te geven. Met een driemanslijst wil het Vlaams Belang aan deze verkiezingen een echte inzet geven. Geen democratie zonder een oppositie.
Na het falen van het kartel van de oppositiepartijen in 2006 lijkt de fut er uit te zijn. Groen zag een aantal kopfiguren vertrekken, Groep hield er mee op en Open VLD heeft blijkbaar moeite om een volwaardig alternatief te vormen.
Gezien het feit dat N-VA zich in Aalter klakkeloos blijft verbinden aan de CD&V – en dus in Aalter niet voor verandering maar eerder voor verderzetting van het “Cremlin”-bestuur kiest – is er nood aan een onafhankelijke Vlaamse lijst.
Het is uiteindelijk een driemanslijst geworden. Lijsttrekker is de 45 jarige commercieel afgevaardigde Pascal Verschuere. Tweede kandidate is Francine Callebaut, 47 jaar en kamermeisje. Tot slot kiest het Vlaams Belang voor de politieke ervaring van Paul Beheyt, 49 jaar en zelfstandig kantoorhouder. Paul was begin de jaren ’90 fractieleider van het toenmalige Vlaams Blok in de Oost-Vlaamse provincieraad.
Het Vlaams Belang zal zich in Aalter in eerste fase richten op het behoud van het Vlaams karakter van de gemeente (die op dat punt een historisch palmares heeft) en de toenemende onveiligheid. Het aantal woninginbraken is immers dramatisch.
Dus ook in Aalter is er maar één alternatief voor de kiezer die een Vlaamse en veilige gemeente wil.
Ook in Aalter: kies veilig, kies Vlaams Belang.

Ortwin Depoortere
Regionaal voorzitter

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...