Vlaams Belang: verjonging en vervrouwelijking voor politieke stok achter de deur

De verkiezingen van 25 mei zijn voor Vlaams Belang en Vlaanderen cruciaal. De modale Vlaming krijgt eindelijk de kans om af te rekenen met de belastingregering Di Rupo I en de Vlaamse regering van de stilstand Peeters I. Vlaams Belang is immers de enige oppositiepartij tegen deze regeringen.

Vlaams Belang voert campagne met de slogan ‘De stok achter de deur’. De traditionele partijen willen immers liefst bepaalde deuren sluiten. Zo is er het gegoochel met termen als het gaat om de staatshervorming. N-VA wil zelfs de deur voor een echt onafhankelijk Vlaanderen sluiten. Zo blijft men nog altijd de toestroom van vreemdelingen naar Vlaanderen ontkennen. Enkel Vlaams Belang kiest de kant kiest van de Jan Modaal die zich niet meer thuis voelt in de eigen straat en wijk. Zo zijn er steeds weer de relativerende cijfers met betrekking tot de onveiligheid. Enkel Vlaams Belang blijft er op hameren dat de criminaliteit hard moet aangepakt worden. Vlaams Belang is de stok achter de deur als het er om gaat de ogen te sluiten voor de EU-verspilzucht en -arrogantie.

Vlaams Belang heeft er bij de lijstvorming voor gekozen om nieuwe, jonge en vrouwelijke kandidaten prominent in beeld te brengen. Samen belichamen zij het nieuwe Vlaams Belang dat een unieke plaats wil innemen in het politieke landschap van Vlaanderen.

Uittredend volksvertegenwoordiger Johan Deckmyn maakt de overstap naar de lijst van de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de 2e effectieve plaats. Voor de lijst van het Vlaams Parlement staat Barbara Bonte uit Sint-Martens-Latem op de 2e effectieve plaats.

Dit zijn de kandidaten van de Regio Gent met een kort profiel. De volledige lijst vindt u in bijlage.

Kamer

Johan Deckmyn (Gent, 46 jaar, informaticus en Vlaams Volksvertegenwoordiger) is het vertrouwde boegbeeld van de partij in het Gentse. Als bedrijfsleider is hij bekend met de problemen op het terrein. Hij gaf die al vorm in het Vlaams Parlement. Nu wil hij dat werk verderzetten in de Kamer. Daar zitten immers de echte hefbomen voor een economisch beleid. Johan is tweede kandidaat voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers in Oost-Vlaanderen.

Sabrina Dessein (Maldegem, 36 jaar, ergotherapeute) geeft sinds enkele jaren vorm aan de werking In Maldegem. Als lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen miste zij op een haartje een zetel in de Maldgemse raad. Sabrina is een fervent tegenstander van het gedoogbeleid voor drugs en als moeder van 4 kinderen is zij begaan met het gezinsbeleid. Zij is vijfde kandidaat voor  de Kamer van Volksvertegenwoordigers in Oost-Vlaanderen.

Peggy Patyn (Deinze, 35 jaar, bediende) maakt een opgemerkte intrede in de Deinse politiek bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012. Zij is intussen voorzitter van de afdeling Deinze. Vlaams Belang rekent op Peggy om in 2018 de verloren zetels in Deinze terug te nemen. Zij is negende kandidaat voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers in Oost-Vlaanderen.

Cindy Degowie (Evergem, 34 jaar, arbeidster) was kandidaat bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen in Evergem. Zij belichaamt de verjonging binnen de lokale werking. Daarom krijgt ze een prominente plaats op de lijst. Zij is twaalfde kandidaat voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers in Oost-Vlaanderen.

Bart Van Dort (Assenede, 27 jaar, zelfstandige) zag als lijsttrekker de Vlaams Belangzetel nipt verloren gaan bij de gemeenteraadsverkiezingen, maar gaf intussen verder vorm aan de werking. Vandaag investeert hij verder om Vlaams Belang in 2018 terug in de Asseneedse raad te brengen. Hij is vijftiende kandidaat voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers in Oost-Vlaanderen.

Gabi De Boever (Gent, 59 jaar, bediende) is sinds 2006 gemeenteraadslid in Gent. Zij is één van de motoren achter de Gentse werking. Zij is zeventiende kandidaat voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers in Oost-Vlaanderen.

Olaf Evrard (Nevele, 55 jaar, ambtenaar) was tot 2012 een opgemerkt lid van de altijd woelige Nevelse gemeenteraad. Ook hij miste op het nippertje zijn zetel. Hij werd wel verkozen in de provincieraad van Oost-Vlaanderen en is daar de zeer actieve fractieleider. Hij is lijstduwer voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers in Oost-Vlaanderen.

Kristof Hebbrecht (Eeklo, 20 jaar, arbeider) is de jongste kandidaat voor Vlaams Belang. Hij was kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen in Waarschoot maar verhuisde intussen naar Eeklo. Daar ontpopte hij zich tot één van de steunpilaren van de werking. Hij is vijfde opvolger voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers in Oost-Vlaanderen.

Irene Morel (74 jaar, Gent, gepensioneerde) is sinds jaren militant voor Vlaams Belang in de volkse buurt Meulestede. Ze ondervindt dagelijks de gevolgen van de verschillende immigratiegolven. Irène vindt Vlaams Belang aan haar zijde om die problemen aan te kaarten. Ze is achtste opvolger voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers in Oost-Vlaanderen.

Paul Beheyt (51 jaar, Aalter, zelfstandige) was na 24 november 1991 fractieleider voor het toenmalige Vlaams Blok in de provincieraad. Hij was tevens kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen in Aalter waar het Vlaams Belang bijna voor een verrassing van formaat zorgde.

Vlaams Parlement

Met Barbara Bonte (30 jaar, Sint-Martens-Latem, wetenschappelijk medewerker) brengt Vlaams Belang nieuw bloed in het Vlaams Parlement. Barbara was actief in de Nationalistische Studentenvereniging in Brussel en later bij de Vlaams Belang Jongeren in Antwerpen. Haar grote liefde bracht haar naar het Gentse. Recentelijk beviel ze van een dochtertje. Barbara is tweede kandidate voor de lijst voor het Vlaams Parlement in Oost-Vlaanderen.

Peter Pauwels (34 jaar, Eeklo, wetenschappelijk medewerker) is afdelingsvoorzitter van Vlaams Belang Eeklo. Hij maakt zich op om binnen afzienbare tijd de zetel van Filip Lecompte over te nemen in de Eeklose raad. Zijn voorliefde gaat uit naar kunst, cultuur en monumentenzorg. Hij is negende kandidaat voor de lijst voor het Vlaams Parlement in Oost-Vlaanderen.

Alain Speeckaert (44 jaar, Evergem, arbeider) is al ruim 15 jaar één van de drijvende krachten achter de werking in Evergem en is gemeenteraadslid sinds 2006. Daarvoor was hij OCMW-raadslid. Hij is twaalde kandidaat voor de lijst voor het Vlaams Parlement in Oost-Vlaanderen.

Geert Neirynck (40 jaar, Lovendegem, bediende) is sinds 2001 onafgebroken gemeenteraadslid in Lovendegem-Vinderhoute. Hij is zestiende kandidaat voor de lijst voor het Vlaams Parlement in Oost-Vlaanderen.

Carine Coppejans (55 jaar, Merelbeke, arbeidster) geeft sinds een goed jaar nieuwe dynamiek aan de afdeling Merelbeke als afdelingssecretaris. Zij is zeventiende kandidaat voor de lijst voor het Vlaams Parlement in Oost-Vlaanderen.

Caroline Persyn (46 jaar, Destelbergen, arbeidster) was kandidate voor de gemeenteraadsverkiezingen in Destelbergen. Zij is negentiende kandidaat voor de lijst voor het Vlaams Parlement in Oost-Vlaanderen.

Marc Parewijck (68 jaar, Oosterzele, gepensioneerde) is sinds jaren afdelingsvoorzitter voor het Vlaams Belang in Oosterzele. Hij was lijsttrekker voor het Vlaams Belang in Oosterzele in 2012. Hij is 21e kandidaat voor de lijst voor het Vlaams Parlement in Oost-Vlaanderen.

Christine Braems (52 jaar, Gent, arbeidster) is een bijzonder gedreven Vlaams Belangmilitante uit het volkse Ledeberg. Een Gentse deelgemeente met veel vervreemding en de daaraan verbonden gevolgen. Zij is 23e kandidaat voor de lijst voor het Vlaams Parlement in Oost-Vlaanderen.

Sophie Van Eeghem (29 jaar, Knesselare, haarstyliste) was kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen in Eeklo maar verhuisde intussen naar Knesselare. Zij is 24e kandaat voor de lijst voor het Vlaams Parlement in Oost-Vlaanderen.

Ortwin Depoortere (43 jaar, Gent, wetenschappelijk medewerker) was jarenlang regionaal voorzitter voor het Vlaams Belang in Gent-Eeklo en is nu provinciaal voorzitter in Oost-Vlaanderen. Tussen 2001 en 2012 was hij gemeenteraadslid in Gent. Hij is eerste opvolger voor de lijst voor het Vlaams Parlement in Oost-Vlaanderen.

Nancy Haes (40 jaar, Lochristi, arbeider) is sinds jaar en dag kandidaat voor Vlaams Belang in Lochristi. Samen met echtgenoot Ronny behoort ze tot de vaste Vlaams Belangkern in de bloemengemeente. Ze is 4e opvolger voor de lijst voor het Vlaams Parlement in Oost-Vlaanderen.

Davy De Meyere (36 jaar, Maldegem, vrachtwagenchauffeur) is één van de drijvende krachten van de Maldegemse afdeling. Hij kwam in beeld bij het verzet tegen de plaatsing van bijkomende windmolens in Adegem. Uiteindelijk moest het beleid toestemmen in uitgebreide bijkomende geluidsmetingen. Hij is 7e opvolger voor de lijst voor het Vlaams Parlement in Oost-Vlaanderen.  

Joica Van De Rostyne (21 jaar, Assenede, arbeidster) was één van de veelbelovende kandidaten bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012. Zij is 10e opvolger voor de lijst voor het Vlaams Parlement in Oost-Vlaanderen.  

Fernand Deliaert (69 jaar, Evergem, gepensioneerd) is één van de langst dienende gemeenteraadsleden van het Vlaams Belang in onze regio. Hij is dan ook een stem met gezag in de Evergemse gemeenteraad. Hij kon dus niet ontbreken op de lijst. Hij is 14e opvolger voor de lijst voor het Vlaams Parlement in Oost-Vlaanderen.

Europees Parlement

Wis Versyp (67 jaar, Gent, gepensioneerde leerkracht) is sinds 2001 gemeenteraadslid in Gent en gezien haar professionele achtergrond vooral begaan met onderwijs. Ze is tevens actief in de Gentse seniorenwerking.

Olaf Evrard
Regionaal voorzitter

Klik hier voor de bijlage

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...