Vlaams Belang verontwaardigd over informatiestop Maldegems College

In ‘Het Vrije Maldegem’ wordt vandaag gemeld dat het College een informatiestop heeft ingesteld aaangaande de geplande windmolens in Adegem omwille van de betrokkenheid van het Vlaams Belang in dat dossier.

Het is geen geheim dat Davy De Meyere actief is in het comité en bij het Vlaams Belang. Als bewoner van het betrokken gebied is dat ook maar logisch.

Maar hier gaat het om een heel ander verhaal. Een verhaal waarbij de meerderheid de bewoners van Adegem een rad voor de ogen draait. Lokaal stelden heel wat partijen in de aanloop naar de gemeenteraadverkiezingen tegen de windmolens te zijn.

Maar wat blijkt? In de provincieraad stemden zowel Geert De Roo (CD&V) als Freddy Boels (N-VA) voor het plan dat ondermeer in Adegem extra windmolens vastlegt. Het is een gekende truuk om lokaal hard protest te voeren maar eens de partijdiscipline er is netjes in het gareel te lopen.

Het Vlaams Belang was overigens de enige partij die tégen het voorstel stemde, net omdat het duidelijk is dat de inwoners nauwelijks gehoord worden in dergelijke zaken. En dat blijkt ook hier waar schepen Lammertyn (CD&V) ineens beslist om geen communicatie meer te voeren naar het comité. Heeft ze iets te verbergen? Wij hebben er het gissen naar.

Timothy De Groote
Voorzitter Vlaams Belang Maldegem

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...