Vlaams Belang voert actie ‘Hou ze buiten’

Deze morgen voerden Vlaams Belang-militanten uit Zelzate, Assenede en Maldegem onder leiding van Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Deckmyn en regionaal voorzitter Ortwin Depoortere actie op de markt van Zelzate.
Onder een stralende zon werden ruim 750 veiligheidshesje verdeeld met pamfletten die de vele marktbezoekers er op wezen dat het grondig misgaat met de veiligheid in dit land. De cijfers liegen er niet om: in de Gentse regio waren er in 2011 30% meer woninginbraken dan in 2010.
Als Vlaams Belang willen wij dat de politie hard optreedt tegen deze bendes.
Maar die overheid zou ook een stuk concreter kunnen worden naar de modale Vlaming. Een aantal Vlaams Belang-fracties hebben voorstellen ingediend om SDNA te subsidiëren, waarmee de waardevolle spulletjes onzichtbaar gemerkt worden maar door UV-licht duidelijk maken aan de politie van waar de buit van inbrekers komt. Dat die niet gelukkig zijn met dat product werd recent bewezen in Dendermonde waar in een gevoelige wijk het aantal inbraken met ruim 60% daalde op één jaar. En alle experimenten in het buitenland wijzen op gelijkaardige resultaten.
Die boodschap hadden de Zelzatenaren en andere bezoekers van de markt wel begrepen. Op minder dan één uur waren alle hesjes weg. En om maar wat te zeggen: er waren nauwelijks pamfletten te vinden op de weg. Het is wel eens anders met politiek drukwerk.
Woensdagmorgen bezoekt het Vlaams Belang nog de markt van Deinze met dezelfde boodschap. U weet dus waarheen!

Klik hier voor de bijlage

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...