Vlaams Belang voert actie op Eeklose markt – “Genoeg gemolken. Geef ons geld terug!”

Het Vlaams Belang Eeklo voerde gisteren actie tijdens de wekelijkse donderdagmarkt, aan het station van Eeklo en het Krüger shoppingcenter. 
Dat kaderde binnen de campagne “Genoeg gemolken. Geef ons geld terug!” Daarbij werden meer dan 2.000 kleine geldbeugels verdeeld met daarin een specimen van een briefje van 500 euro met op de achterzijde een korte maar krachtige boodschap.
Elke belastingplichtige Eeklonaar droeg het afgelopen jaar gemiddeld 6702 euro bij aan de massa-immigratie, de eurocrisis en de transfers naar Wallonië. Indien we ook de redding van ‘bad bank’ Dexia in rekening brengen loopt het bedrag van
6.702 euro zelfs op tot 12.002 euro. De Vlaming verwordt hiermee hoe langer hoe meer tot een soort van melkkoe.
De Eeklonaren dragen daarenboven niet alleen de gevolgen van de bankencrisis, de miljardentransfers richting Europa en Wallonië en het lakse immigratiebeleid, maar er is ook nog eens de gigantische schuldenput die het gevolg is van het wanbeleid van het groenlinkse stadsbestuur. De stad Eeklo keert deze legislatuur om en bij het anderhalf miljoen euro uit aan leeflonen voor allochtonen. Bovendien betaalt het stadsbestuur dit jaar alleen al 176.000 euro aan erelonen om de N9 door het centrum van 4 naar 2 rijstroken her in te richten. Aan deze wegversmalling – geraamd op minstens 13 miljoen euro – zal het stadsbestuur de komende jaren een groot deel van zijn tijd en geld besteden, terwijl de aanleg van de ring rond Eeklo ten vroegste in 2017 kan starten en wellicht (opnieuw) naar een volgende legislatuur zal verschoven worden.
De resultaten zijn er naar. Van alle Oost-Vlaamse gemeenten voerden er (slechts) drie een belastingverhoging in, waaronder Eeklo. 
Peter Pauwels
Voorzitter Vlaams Belang Eeklo

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...