Vlaams Belang vraagt uitbreiding tussenkomst in huur privé-zalen

Op 28 januari kreeg het gemeentebestuur van Lovendegem slecht nieuws van de brandweer: de polyvalente zaal van het Gemeentelijk sportcomplex werd afgekeurd en mag tot na werken en herkeuring geen nieuwe activiteiten inschrijven waarbij eten bereid wordt. 
De polyvalente zaal is een zaal die zeer veel door verenigingen gebruikt wordt gezien de capaciteit en de ligging maar ook qua prijs. Er is ook maar één alternatief voorhanden, met name de Osschaert-zaal in het POC. 
Maar laat nu net daar in 2011 problemen gegroeid te zijn. Werken om de brandveiligheid in orde te brengen zorgde voor een forse prijsstijging en de culturele verenigingen kloegen terecht hun nood bij het gemeentebestuur. Er werd een reglement opgesteld dat amper een jaar later al moest aangepast worden door een nieuwe prijsstijging.
Vandaag staat de gemeente voor werken in de polyvalente zaal waar momenteel niet kan voorzien worden hoe lang ze gaan duren. Dat legt een hypotheek op de werking van heel wat verenigingen die hun jaarlijks zakcentje verdienen door een activiteit daar.
Om die reden stelt het Vlaams Belang voor om het reglement voor de tussenkomst in de huur van privé zalen voor activiteiten vanaf 120 personen uit te breiden naar de erkende Lovendegemse verenigingen (die vooral niet uit culturele verenigingen bestaat) die jaarlijks de polyvalente zaal  huren voor de tijd dat de zaal onverhuurbaar is. Daarnaast willen we dat het bestuur ook communiceert naar de verenigingen. 
Voor het overige zullen wij de voorstellen die de werken moeten mogelijk maken om de zaal terug open te krijgen voor gebruik steunen. 
Maar voor het overige blijven wij wel van mening dat er nood is aan een moderne en echt polyvalente ruimte in Lovendegem. 
Zie bijlage: Klik hier
http://www.vlaamsbelanglovendegem.be

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...