Vlaams Belang Waarschoot eist duidelijkheid over rellen op oudejaarsfuif KLJ –

Vlaams Belang Jongeren voeren actie voor recht op veilig fuiven

 


Het Vlaams Belang van Waarschoot en de Vlaams Belang Jongeren ontving de laatste dagen heel wat mails en berichten van verontruste ouders en jongeren over de gebeurtenissen rond de ‘Oudejaarsfuif’ van de KLJ in Waarschoot. Berichten die er vooral over gaan dat de gebeurtenissen rondom de fuif schandalig waren en dat dit zo niet verder kan. Iets wat een pak getuigenissen op sociale netwerken en fora bevestigen. Vooral de rol van groepjes Gentse, veelal vreemdelingen, bezoekers blijkt nefast te zijn geweest. 

Een teleurgestelde KLJ liet in een eerste reactie al blijken er de brui te willen aan geven voor wat de organisatie van die fuif betreft. 

Voor het Vlaams Belang en de Vlaams Belang Jongeren moeten onze jongeren op een veilige manier kunnen fuiven. Voor heel wat jeugdverenigingen zijn fuiven ook een manier om de eigen kas te spijzen. Dat laten teloor gaan omwille van dergelijke incidenten is dan ook een zware hypotheek leggen op de toekomst van de jeugdverenigingen. Daarom zullen de Vlaams Belang Jongeren eerstdaags een actie voeren, gericht naar de jongeren, om te stellen dat veilig fuiven een recht is. Deze actie zal doorgaan in Eeklo, waar heel wat jongeren uit de streek school lopen. 

Aangezien er in Waarschoot pas in februari een nieuwe gemeenteraad doorgaat, stelde Erik D’havé, gemeenteraadslid voor het Vlaams Belang in Waarschoot, een schriftelijke vraag over de gebeurtenissen. In deze vraag, die uitvoerig ingaat op de omstandigheden, stelt het Vlaams Belang ook voor dat de gemeente Waarschoot de jeugdvereniging juridisch moet bijstaan om de schade te verhalen op de daders.


Wij hopen ook dat het College een duidelijk signaal geeft dat geweld tegen dienstverleners op geen enkele manier kan vergoelijkt worden en dat er gepaste maatregelen komen tegen de daders om alvast duidelijk te maken dat een kleine groep herrieschoppers niet het plezier van vele honderden jongeren mag vergallen.Michel Roelens 
Regionaal Voorzitter Vlaams Belang Gent-Eeklo                         

Barbara Pas
Nationaal Voorzitter Vlaams Belang Jongeren


 

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...