Vlaams Belang zegt nee tegen toetreding Turkije tot de EU

Deze morgen voerden militanten van het Vlaams Belang en de nationalistische Actiegroep Voorpost actie aan het provinciehuis in Gent. 

Die dag ging er immers een colloquium door onder de titel “Turkey as a Candidate State for EU Accession”. 

Het Vlaams Belang nam met de actie 2 verschijnselen op de korrel: vooreerst vindt het Vlaams Belang dat de provincie en de universiteit er op moeten toezien dat het Nederlands gerespecteerd wordt. De tendens waarbij het Nederlands meer en meer op het tweede plan wordt verdrongen ten voordele van het Engels met als excuus de internationalisering van het hoger onderwijs brengt Vlaanderen terug naar de tijd toen Nederlands als een ongeschikte taal werd aanzien voor wetenschappelijk werk. 

Daarnaast moet het Vlaams Belang vaststellen dat de universiteit de kandidatuur van Turkije voor de EU onderschrijft op een moment dat er binnen de EU steeds meer alarmerende berichten zijn over de tendensen in Turkije en in heel wat landen de publieke opinie openlijk tegen de toetreding ageert. 

Om die reden verdeelden Vlaams Belang-militanten, waaronder Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Deckmyn en fractievoorzitter in de provincieraad Tanguy Veys, pamfletten (zie bijlage) aan de passanten waarin deze kritische boodschap duidelijk werd gemaakt.

Klik hier voor de bijlage

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...