Vlaamse kermis in Maldegem

Zondagmiddag mocht het Vlaams Belang zo'n 90 tal personen verwelkomen op de eerste vlaamse kermis. Het veranderen van de formule (vroeger eetfestijn 's avonds) bleek een schot in de roos.
We mochten vele mensen uit de regio maar vooral mensen vanuit Maldegem en Adegem verwelkomen. Na het huisbereide aperitief sprak voorzitter Timothy De Groote dat Vlaams Belang Maldegem het huidigde CD&V-bestuur beu is. Er wordt teveel geld verspild aan prestigeprojecten, de bijbouw aan het gemeentehuis 'de bunker' was niet nodig, de openlegging van de Ede was niet nodig.
Subsidies die niet ten goede komen van de Maldegemnaars moeten geschrapt worden. Typisch hier is het ‘beleid naar ontwikkelingssamenwerking. Zo blijkt Fair Trade helemaal niet zo fair als wordt beweerd. Gemeenten klagen over de hoge personeelskosten maar er is wel een  noord-zuid ambtenaar.
De andere partijen sluiten ook hun ogen voor andere problemen:  het Vlaams Belang de enige die neen zegt tegen de islamisering. Veiligheid is een basisrecht. Vandalisme en diefstal moeten stoppen. Het Vlaams Belang pleit als enige voor de plaatsing van camera's.
Timothy is ervan overtuigd dat met Sabrina Dessein en Davy De Meyere als kopstukken de partij in Maldegem terug op de kaart zullen zetten. Als de enige partij van duidelijkheid en daadkracht.
Nadien kon iedereen aanschuiven aan de barbecue. De weergoden waren ons niet gunstig gezind die dag maar dat kon de pret niet bederven en tal van aanwezige kinderen konden terecht in de speeltent waar ze verschillende reuzenspelen konden uitproberen. De volwassenen konden hun gading nog vinden in de altijd-prijs tombola of konden een gokje wagen naar het gezamenlijk gewicht van het Maldegemse bestuur. Door sommigen zwaar overschat, door anderen te licht bevonden maar Magda Vandermeersch uit Maldegem zat er slechts een paar honderd gram naast, en ging aldus naar huis met een hesp van maar liefst 8 kg.
Het bestuur dankt ook de vele handen die geholpen hebben en nodigt jullie alvast uit naar de volgende editie!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...