Voorstel nieuw Politiereglement

Voorstel nieuw politiereglement Assenede/Evergem Stijn Van Hamme (Vlaams Belang), had de ongeldigheid van de passage omtrent het sluitingsuur opgelegd aan drankgelegenheden aan het licht bracht, is er nu plots een voorstel om het politiereglement aan te passen.

Dit voorstel komt wel enigszins uit de lucht gevallen. Toen Fernand Deliaert Gemeenteraardslid (Vlaams Belang) tijdens de gemeenteraad van januari in Evergem vroeg om het bewuste artikel te schrappen, werd dit geweigerd door de zetelende meerderheid. Twee maand later heeft men blijkbaar op miraculeuze wijze toch het licht gezien. Hopelijk blijft men zijn eerdere vergissing ook inzien en wordt het nieuwe reglement goedgekeurd.

Ondanks het schrappen van dit ongeldig, maar al anderhalf jaar aangenomen artikel blijft de nachtrust wel gegarandeerd. Het nieuwe reglement bepaalt immers dat de burgemeester zelf kan ingrijpen bij herhaalde inbreuken.

Ik hoop dan ook dat de burgemeester in desbetreffend geval zijn verantwoordelijkheid neemt en effectief ingrijpt. Stijn Van Hamme.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...