Windturbines in en rond Nevele

NEVELE/AALTER

Vandaag toch windmolens langs E40

Electrabel krijgt na vijf jaar wachten een vergunning voor de exploitatie van vijf windturbines langs de E40 in Nevele, grofweg tussen Landegem en de op- en afrit in Hansbeke.

Minister Joke Schauvliege (CD&V) gaf groen licht voor de komst van de windturbines. Aanvankelijk zouden er zeven windmolens komen, maar onder andere de windmolen in Aalter is geschrapt.

Opvallend is dat er tijdens het openbaar onderzoek in Nevele 85 bezwaren werden ingediend, terwijl in Aalter niemand bezwaar maakte. Het gemeentebestuur van Nevele reageert dan weer positief. “Dit is heel goed nieuws”, zegt schepen Mia Pynaert (Sp.a). “Dit zorgt voor een pak minder Co2 in de lucht.

Wanneer de windmolens er zullen komen? Geen idee. Het is afwachten of er nu nog procedures volgen.” In Nevele zijn er zowel voor- als tegenstanders, zoals de groep 'Beter Nevele'. Hoe dan ook legt de minister Electrabel bijkomende voorwaarden op. “Binnen de zes maanden na ingebruikname van de windturbines moet een erkend milieudeskundige geluidsmetingen uitvoeren”, geeft de minister aan. (GRG)HLN

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...