Zelzatebrug vriendelijker voor mindervaliden

04.04.2011 – Aan de Zelzatebrug doet zich een probleem voor op de trappen voor mindervaliden uit de buurt. Wanneer zij zich naar het centrum willen begeven komende van Zelzate West zijn ze immers niet in staat om de trap te gebruiken.

De oorzaak hiervan is dat langs de kant van de reling (voor een mindervalide zeer belangrijk), een metalen goot is bevestigd om fietsen te kunnen meenemen naar boven of naar beneden. Aan de andere zijde van de trap bevindt zich een betonnen muur waar geen reling voorhanden is. Een bijkomende reling aan die zijde van de trap zou uiteraard heel wat problemen oplossen. De metalen fietsgoot aan de ene zijde van de trap is immers een hindernis bij het nemen van de trap.

Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Deckmyn kaartte deze zaak aan bij minister Hilde Crevits (CD&V). Die had wel oren naar de bedenkingen van Deckmyn en liet hem in een antwoord weten dat de fietsgoot op de trap van de Zelzatebrug zal worden verplaatst naar de kant van de muur zodat de leuning door iedereen vlot kan gebruikt worden.

bron: http://www.johandeckmyn.be


Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...