Zet Politiek Zelzate de kiezers hoorns?

Deze morgen voerde het Vlaams Belang actie in Zelzate in het kader van de actie ‘Geef ons geld terug’. Ondanks het mindere weer werden ruim 750 portemonneetjes verdeeld bij de marktgangers.

Opvallend was wel het aanhoudend gerucht dat er politiek vuurwerk op komst is in Zelzate. Voor het eerst sinds 80 jaar stemden de Zelzatenaren immers de socialisten naar de oppositiebanken. Die partij was de grote verliezer van de verkiezingen. In de oppositie ook de communistische PvdA.

Maar al snel volgde een klacht tegen Open VLD-SD-kopman Frank Bruggeman wegens vermoedelijke fraude bij volmachten. Door een handigheidje omzeilt die de weigering om als burgemeester ingezworen te worden tijdens het lopende onderzoek. Het zorgt er voor dat Zelzate eigenlijk onbestuurbaar is. Daarenboven blijkt de meerderheid niet stabiel.

Die onstabiliteit wordt steeds duidelijker: de vraag is bijna niet of de CD&V van kamp gaat wisselen maar wel wanneer. Een meerderheid van SP.a, PvdA en CD&V zou in de steigers staan. Met andere woorden: vooral meer van hetzelfde beleid dat Zelzate in de situatie bracht waarin de gemeente nu zit. Een beleid dat vooral de verdere vervreemding in de hand werkt.

De kiezer van Zelzate wordt letterlijk uitgemolken hierdoor. Een beter beeld dan Mietje Stroel kon dan ook niet gevonden worden….

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...