Zetten CD&V, SP.a en N-VA SK Nevele op straat?

Heel wat kiezers dachten dat er na 14 oktober een nieuwe politieke wind door het Nevelse gemeentebestuur zou waaien. Helaas, zij dwaalden! Zo gaat o.a. de soap rond de Nevelse voetbalploegen onverminderd door!
De gemeente Nevele investeerde in 2012 na heel wat politiek gebakkelei 500.000 euro in de renovatie van de infrastructuur van S.K. Nevele (kantine en sanitair). De vereniging stak zelf letterlijk heel wat arbeid in dit dossier. Nu krijgt het bestuur via een advocaat te horen dat de gemeente de opstalvergoeding (het gebruiksrecht over de terreinen) die op 31/12/2013 afloopt, niet zal verlengen. Dit is in tegenspraak tot eerder gemaakte beloftes! 
In principe wordt SK Nevele op 1 januari 2014 (dus halverwege de voetbalcompetitie 2013-2014) op straat gezet. Schepen Lambrecht zegt namens het college tot dialoog bereid te zijn. Maar waarom werd dit niet eerder gecommuniceerd? Waarom werd gekozen voor dergelijke ramkoers? Dialoog waarover?
Het Vlaams Belang verzet zich tegen dergelijke handelswijze.
Blijkt nu duidelijk dat de zetelende meerderheid aanstuurt op een (gedwongen) fusie van minimum 2 van de 3 voetbalploegen LS Merendree, SK Nevele en VVE Hansbeke. In het verleden lukte dit niet goedschiks, nu moet het maar kwaadschiks. Vraagt blijft waarom de gemeente nog geld investeerde én investeert in de infrastructuur van SK Nevele (renovatie kantine en sanitair), LS Merendree (kantine) en VVE Hansbeke (ballenvangers en dug-outs)?
Het Nevelse gemeentebestuur blijft wel consequent met zichzelf: er is nog steeds geen visie, er is nog steeds geen efficiënt beleid …Uit het voorgaande blijkt alleen dat burgemeester Cornelis en schepen Pynaert een openstaande rekening met SK Nevele hebben willen vereffenen. De N-VA stond erbij en keek ernaar.
Olaf Evrard
Voorzitter Vlaams Belang afdeling Nevele

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...